YouTube Music Premium

Maksullisessa musiikkipalvelussa pääsee eroon mainoksista.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Google
6.9

Google on sulkenut Google Play Musiikki -palvelunsa ja korvannut sen YouTube Music -palvelulla, joka toimii sekä YouTuben alaosastona että puhelimeen ladattavana itsenäisenä sovelluksena – olipa käytössä sitten iPhone tai Android-puhelin.

YouTube Music on puoliksi musiikin suoratoistopalvelu ja puoliksi musiikkivideopalvelu, mutta valitettavasti se ei onnistu sataprosenttisesti kummassakaan osassa. Kokeilimme YouTube Musicin maksullista versiota, jonka nimen loppuun on lisätty sana ”Premium”. YouTube Music Premiumin tärkeimmät edut ovat, että vältät musiikin jatkuvan keskeyttämisen mainoksilla, ja voit myös kuunnella musiikkia puhelimellasi offline-tilassa ja näyttö suljettuna. Jos et usko tarvitsevasi näitä etuja, voit käyttää maksutonta YouTube Music -palvelua.

Toisin kuin Spotifyn kaltaisissa musiikin suoratoistopalveluissa, YouTube Musicissa musiikkia täydentää yleensä musiikkivideo. Valitettavasti ei voi kuitenkaan aina luottaa siihen, että musiikin mukana tulee video, sillä joihinkin YouTube Musicin kappaleisiin on liitetty vain kuunneltavan albumin kansikuva.

YouTube Musicin äänenlaatu ei yllä puhdasveristen musiikkipalveluiden tasolle. Laatu vaihtelee suuresti kappaleesta toiseen, mutta yleisesti ottaen laatu on samaa luokkaa kuin keskitasoisessa mp3-tiedostossa.

YouTube Music Premium maksaa 9,99 euroa kuukaudessa, mutta 11,99 euron kuukausihintaan saa premium-versiot sekä YouTube- että YouTube Music-palvelusta. Tähän hintaan pääsee eroon mainoksista kummassakin palvelussa, mikä voi tuntua houkuttelevalta, jos on palveluiden suurkuluttaja. Pelkkänä musiikkipalveluna ei YouTube Music Premium ole kuitenkaan hintansa arvoinen.


+ Videot täydentävät musiikkia

+ Mainosrahoitteinen ilmaisversio

– Äänenlaatu

 

Lisätietoja saa palvelun sivuilta.

 

Conclusion

YouTube Music Premium ei pärjää Spotifyn kaltaisille puhdasverisille musiikkipalveluille.

Ominaisuudet

Merkki
Google
Toiminnot
Musiikin ja musiikkivideoiden suoratoistopalvelu
Käyttöjärjestelmä
Android, iOS ja nettiselain
Kieli
Suomi