Heimdal PRO

Uudentyyppinen tietoturvaohjelma, joka täydentää perinteistä virustorjuntaohjelmaa.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Heimdal
9.3

Heimdal on uudenlainen tietoturvaohjelma, joka keskittyy erityyppisiin uhkiin kuin perinteiset virustorjuntaohjelmat. Sen vuoksi Heimdal PRO täydentää Windows Defenderiä ja muita virustorjuntaohjelmia, mutta ei korvaa niitä.

Asentaminen sujuu helposti: Ohjelman käynnistämisen jälkeen naputellaan vain tuoteavain ja loppu hoituu itsestään. Asennuksen yhteydessä Heimdal päivittää haavoittuvimmat ohjelmat, joten asennus voi kestää 15-30 minuuttia, riippuen siitä, mitä muita ohjelmia tietokoneelle on asennettu.

Asennuksen jälkeen esiin tulee Heimdal PROn selkeä käyttöliittymä, joka koostuu neljästä välilehdestä. Ensimmäinen välilehti tarjoaa yleiskuvan tietokoneen tietoturvasta ja muilla välilehdillä hallitaan kolmea päätoimintoa, jotka ovat yhteyden estäminen hakkereiden palvelimiin, suojaus uusia haittaohjelmia vastaan ja ohjelmien päivitys.

Yhteyden estämisellä hakkereiden palvelimiin torjutaan sekä kiristyshaittaohjelmia että henkilökohtaisten tietojen varastamista. Heimdal ilmoittaa tarjoavansa suojaa peräti kuutta miljoonaa palvelinta vastaan, ja lista torjuttavista palvelimista kasvaa jatkuvasti. Näin kattava suojaus ei aiheuta kuitenkaan mitattavissa olevaa hidastumista ohjelman toimintaan, mikä on positiivinen yllätys.

Tietokoneella olevien ohjelmien päivitys ei kuulosta välttämättä tärkeältä suojaustoimenpiteeltä, mutta tänä päivänä koneelle asennetut ohjelmat ovat haavoittuvampia kuin Windows itse. Siksi Heimdal päivittää kaikkein tärkeimmät ohjelmat automaattisesti, heti kun ohjelmista on ilmestynyt uusi versio. Se on suuri edistysaskel suojauksessa.

Hyvää on myös se, että kaikki päivitykset hoidetaan taustalla, ilman että käyttäjän pitää ottaa kantaa mihinkään. Vähemmän tärkeiden ohjelmien päivitys käynnistetään itse kunkin ohjelman kohdalla olevaa päivityspainiketta napsauttamalla. Ohjelmassa olisi saanut olla ”Päivitä kaikki” -painike, jota napsauttamalla kaikkien ohjelmien päivitys olisi käynnistynyt.

Heimdal PRO -tietoturvaohjelma kuormittaa tietokonetta vain vähän, vaatimattomat 16 megatavua. Ja silloin kun ohjelma ei tarkista tietokonetta tai päivitä ohjelmia, on kuormitus todella vähäistä, mikä on hyvä asia.

 

+ Aktiivinen suoja uusia uhkia vastaan
+ Helppo asentaa ja käyttää
+ Erinomainen päivitystoiminto
+ Kuormittaa tietokonetta vain vähän

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Heimdal PRO on erinomainen ratkaisu tämän päivän tietoturvaongelmiin. Ohjelmaa on helppo käyttää, se kuormittaa tietokonetta vain vähän ja on hyvä lisä perinteisille virustorjuntaohjelmille.

Ominaisuudet

Merkki
Heimdal
Käyttöjärjestelmä
Windows
Kieli
Englanti