Kaspersky Internet Security (2020)

Kevyesti toimiva ja tehokas virustutka.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Kaspersky
9.6

Jos haluat saada mahdollisimman tehokkaan tietoturvapaketin vuodelle 2020, on Kaspersky Internet Securitya vaikea ohittaa.

Kattavassa testissä, jonka suoritimme yhteistyössä saksalaisen AV-Test-testilaboratorion kanssa, Kasperskyn ohjelma päätyi jaetulle ykkössijalle. Ohjelma torjuu päättäväisesti tietokonetta uhkaavat haittaohjelmat.

Kaspersky Internet Security ei pelkästään torjunut kaikkia haittaohjelmia, joille AV-Test sen altisti, vaan ohjelma ei myöskään antanut yhtään väärää hälytystä.

AV-Testin testaaman tehokkuuden lisäksi testasimme myös Kaspersky Internet Securityn käyttäjäystävällisyyttä ja lisätoimintoja, ja niissäkin se pärjäsi hyvin.

Kaikkein yleisimmät toiminnot, kuten tietokoneen tarkistus ja virustietokannan päivitys ovat valittavissa ohjelman selkeästä aloitusikkunasta. Jos haluaa käyttää Kasperskyn lisätoimintoja, nekin löytyvät helposti yhden painikkeen painalluksen takaa.

Lisätoimintoihin kuuluu esimerkiksi mahdollisuus luoda pelastuslevy, jolla esimerkiksi virushyökkäyksen jumittaman tietokoneen saa käynnistettyä. Samasta paikasta löytyy suoja keylogger-ohjelmia vastaan. Keylogger on vakoiluohjelma, joka tallentaa kaikki näppäimistön näppäinpainallukset.

Ohjelmassa on myös toiminto, joka tarkistaa tietokoneen heti asennuksen päätteeksi virheiden varalta. Testilaitteesta Kaspersky muun muassa huomautti, että järjestelmässä on asennettuna ohjelmia, jotka kaipaavat päivitystä. Tästä avulias ohjelma saikin testaajalta lisäpisteet.

Monipuolisista toiminnoista huolimatta Kaspersky Internet Security kuormittaa vain vähän tietokonetta. Ohjelma kuuluu niihin tietoturvapaketteihin, jotka vaativat tietokoneelta vähiten resursseja, eli voit huoletta jatkaa tietokoneen käyttöä, vaikka Kaspersky ryhtyisi tarkistuspuuhiin.

Ilmoittamaamme hintaan sisältyy yhden laitteen suojaus yhdeksi vuodeksi. Jos suojattavia laitteita on enemmän tai jos suojaus valitaan useammaksi vuodeksi, hinta laskee huomattavasti. Esimerkiksi kolme laitetta saa suojattua vuodeksi 61 eurolla. Useamman laitteen lisenssillä voi suojata muun muassa Android-puhelimen tai taulutietokoneen.


+ Tehokas suojaus

+ Monipuoliset toiminnot

+ Alhainen resurssitarve

+ Ei vääriä hälytyksiä

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

Kasperskyn kattava ja helppokäyttöinen ohjelma edustaa tämän hetken maksullisten tietoturvaohjelmistojen kärkeä.

Ominaisuudet

Merkki
Kaspersky
Toiminnot
Virus- ja haittaohjelmien ja kiristysohjelmien torjunta. Maksusuojaus, webkameran suojaus ym.
Järjestelmävaatimus
Windows 10/8/7
Kieli
Suomi