App'ens funktioner præsenteres på en masse små kort.

McAfee Security: Antivirus VPN

McAfee Security ei ole helppokäyttöisin­ tietoturvasovellus, jota olemme testanneet.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Ohjelmat sovellukset ja pelit #McAfee
7.6

McAfee Security -tietoturvapaketti Android-puhelimiin on kattava, mutta sen käyttäminen on aika hankalaa.

Paketti tarjoaa muun muassa suojan haitallisia verkkosivustoja vastaan ja langattoman verkon skannauksen. Tärkein ominaisuus on kuitenkin puhelimen sovellusten ja tiedostojen skannaus ja viruksilta suojaaminen, ja sen McAfee Security tekee lähes täydellisesti. Sovellus tunnisti kaikki tunnetut uhat, joille se altistui testissämme. Täysin uusien haittaohjelmien kanssa sillä oli pienoisia vaikeuksia, ja niistä se pysäytti vain 99,8 prosenttia. Vääriä hälytyksiä (eli tapauksia, joissa sovellus luulee turvallisia sovelluksia vaarallisiksi) ei ollut lainkaan.

Sovelluksen eri ominaisuuksia pääsee käyttämään napauttamalla pieniä näytöllä näkyviä laattoja. Laattoja ei valitettavasti ole priorisoitu niin, että tärkeimmät toiminnot huomaisi helpoiten. Esimerkiksi puhelimen skannaus näkyy vain yhtenä laattana muiden joukossa. McAfeen tietoturvasovelluksen ilmaisversiossa osa laatoista johdattaa maksullisiin ominaisuuksiin, mutta useimmissa tapauksissa tästä ilmoitetaan jo toiminnon kuvauksen alla.

Kun testasimme sovelluksen omaa verkkoyhteyden salaavaa VPN-toimintoa, meidät heitettiin muutaman kerran pois palvelimelta.

McAfee Security ei tuntunut vaikuttavan puhelimen akun kestoon, eikä sovellus myöskään hidastanut testipuhelintamme merkittävästi. Mobiilidataa se käytti melko rajallisesti.


+ Ei vääriä hälytyksiä

+ Esti kaikki tunnetut uhat

– Hankala hahmottaa


Hinta yhdelle laitteelle vuodeksi

Conclusion

McAfee Security ei ole helppokäyttöisin­ tietoturvasovellus, jota olemme testanneet.

Ominaisuudet

Merkki
McAfee
Käyttöjärjestelmä
Android