Microsoft Edge 16

Windows 10:n mukana julkaistu Microsoft Edge on kehittynyt nopeaksi ja helppokäyttöiseksi nettiselaimeksi.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Microsoft
7.6

Microsoft Edge erottuu kilpailijoistaan erinomaisella akkukestollaan. Internet Explorerin seuraaja käyttää sekä muistia että suoritintehoja selvästi vähemmän kuin muut selaimet. Edgen toimintovalikoima on sen sijaan verraten niukka. Etenkin laajennuksia on saatavilla vähemmän kuin muille selaimille.

Selaimen vaikutusta tietokoneen akkukestoon testattiin asentamalla neljä eri selainta samaan kannettavaan ja suoratoistamalla elokuvia vuoron perään kullakin ohjelmalla. Microsoft Edgen kohdalla kannettavassa riitti virtaa tuplaten pidempään kuin esimerkiksi Chrome-selaimella. Resurssien säästeliään käytön ansiosta suoratoistaminen sujuu paremmin myös hieman hitaammalla ja vanhemmalla kokoonpanolla.

Microsoft Edge toimii päivittäisessä surffailussa nopeasti ja kitkattomasti. Ohjelman käynnistysnopeus on nelikon paras, ja sivujen lataaminen käy niin ikään vauhdikkaasti. Verkkosivujen luettavuutta voidaan parantaa lukunäkymä­toiminnolla, joka piilottaa häiritsevät mainokset. Html5-­tuki ei kaikilta osin yllä kilpailijoiden tasolle.

Sivun lataaminen: 5 s
Käynnistysaika (5 välilehdellä): 3 s
Html5-testi: 471/555 pistettä
Laajennukset: Alle 100

+ Nopea käynnistys
+ Kuluttaa vähän resursseja
– Niukalti toimintoja

Arvio

Microsoft Edgestä on vähitellen kehittymässä varteenotettava vaihtoehto ykkösselaimeksi. Ohjelma on nykyisellään nopea ja kevyt, mutta laajennusvalikoima jää yhä niukaksi.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft