Videoleikkeiden värejä on helppo säätää, jotta valmiista videotiedostosta tulee yhdenmukainen.

DaVinci Resolve

Helppokäyttöinen videoeditori, jossa on paljon hyviä toimintoja.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Muu
9.2

Videoeditointiohjelmasta on vaikeaa tehdä käyttäjäystävällistä. Vaikka ohjelma sisältäisi vain perustarpeet kattavat toiminnot, pitää ohjelmassa silti olla tilaa lukuisille eri vaihtoehdoille – ja ne pitäisi pystyä esittelemään selkeästi. DaVinci Resolve on video­editori, joka hoitaa tämän tehtävän niin hyvin kuin se on mahdollista.

Käyttäjää autetaan heti ensi hetkestä alkaen. Aluksi DaVinci Resolve tarkistaa tietokoneen hienosäätääkseen ohjelmaa ennen työskentelyn aloittamista. Sen jälkeen ohjelma esittää muutaman kysymyksen projektista ja sitten editointi voi alkaa.

Videoleikkeet on helppo siirtää ohjelmaan, sillä kaikkia toimintoja ohjaa erittäin intuitiivinen käyttöliittymä. Toiminnot löytyivät odotetuista paikoista ja toimivat odotetulla tavalla. Onnistuin leikkaamaan lyhyen videoni ilman, että minun olisi pitänyt hakea apua ohjelman kotisivuilta tai YouTubessa olevilta opastusvideoilta.

Ohjelman selkeyttä parantaa se, että lukuisat toiminnot on jaettu kuuteen osa-alueeseen, joiden välillä vaihtaminen tapahtuu ruudun alaosassa olevia kuvakkeita napsauttamalla. Sieltä pääsee esimerkiksi tuomaan videoleikkeitä, leikkaamaan videon, muokkaamaan ääntä ja tallentamaan valmiin videotiedoston.

Muun muassa videoleikkeiden kirkkautta ja värejä on helppo korjata, jotta valmis video näyttäisi yhtenäiseltä. Videota voi halutessaan piristää erilaisilla tehosteilla, kuten esimerkiksi vääristymiä kuvaan aiheuttavalla linssiheijastuksella – josta käytetään myös nimitystä ”lens flare”.

On kuitenkin syytä ottaa huomioon, että DaVinci Resolven käyttö vaatii aika paljon tietokoneen laitteistolta. Testikone muuttui todella hitaaksi ja päivitti näyttöä nykien, kun ohjelmalla lisättiin graafisia tehosteita video­leikkeisiin. Myös valmiin videon tallentaminen kestää melko kauan, mutta se ei haittaa, koska editointi on helppoa.


+ Intuitiivinen käyttöliittymä

+ Hyvät tehosteet

– Vaatii paljon tietokoneelta


Lataa ohjelma täältä:
www.kotimikro.fi/0319

Arvio

DaVinci Resolve sisältää paljon hyviä toimintoja, ja ohjelmaa on helppo käyttää.

Ominaisuudet

Merkki
Muu
Käyttöjärjestelmä
Windows 10/8/7
Kieli
Englanti