HitFilm Express myy lisätoimintoja vähän liian innokkaasti.

HitFilm Express

Tehosteista pitävälle videoiden muokkaajalle sopiva työkalu.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Muu
7.4

HitFilm Express on riisuttu versio maksullisesta HitFilm Express Pro -ohjelmasta. Sen huomaa siitä, että ilmaisversiossa yritetään myydä lisätoimintoja. Tarjolla on esimerkiksi suuri valikoima maksullisia suodattimia ja tehosteita, jos niitä sattuisi kaipaamaan lisää.

Itse asiassa HitFilm Expressissä on aivan riittävästi tehosteita. Ohjelma sopiikin parhaiten käyttäjälle, joka lisää mielellään erilaisia tehosteita videoihinsa. Yksinkertaisen ja selkeän aikajanan sijasta, jossa videoleikkeet ovat kronologisessa järjestyksessä, HitFilm Expressissä käytetään erillisiä aikajanoja esimerkiksi erikoistehosteille ja animaatioille, mikä saattaa vaikeuttaa kokonaiskuvan hahmottamista.

Ohjelmassa oleva toistoikkuna näyttää tulokset sitä mukaa kuin videota työstetään. Keskitasoa oleva testikoneemme osasi arvostaa sitä, että ohjelmassa on erilaisia keinoja vähentää tietokoneen kuormitusta videota toistettaessa – esimerkiksi vähentämällä näyttötarkkuutta.

Vaikka monet tehosteet ovat maksullisia, on niitä tarjolla myös maksutta. Sain esimerkiksi oman videoni näyttämään vanhalta ja kuluneelta käyttämällä muutamia suodattimia. Monet tehosteet, jotka ovat tässä ohjelmassa maksullisia, saa ilmaiseksi käyttöön muissa ohjelmissa. Ei ole esimerkiksi mitään järkeä maksaa kuva kuvassa -tehosteesta, kun sen saa ilmaiseksi muualta.

HitFilm Expressin tehosteikkuna jakaa tilan useamman muun ikkunan kanssa, joten niiden välillä joutuu liikkumaan välilehtien avulla. Suuresta näytöstä tai kahden näytön käytöstä on selkeästi hyötyä. Tällöin voi esimerkiksi irrottaa jonkin toimintopaneelin ja vetää sen omaksi ikkunakseen toiselle näytölle.

Valmis video tallennetaan omasta valikostaan. Valikossa on selkeästi esillä eri vaihtoehdot videon tallennukseen, kuten esiasetukset YouTube- ja Facebook-videoita varten.


+ Hyvät tehosteet

+ Toimii keskitason pc:ssä

– Lisätoiminnoista pitää maksaa


Lataa ohjelma täältä:
www.kotimikro.fi/0319

Arvio

HitFilm Express kaupittelee vähän liian innokkaasti maksullisia lisätoimintoja.

Ominaisuudet

Merkki
Muu
Toiminnot
Videon editointi
Käyttöjärjestelmä
Windows 10/8/7
Kieli
Englanti