Ohjelma näyttää hyödyllisen luettelon tehdyistä valinnoista, jolloin tiettyä kohtaa pääsee muuttamaan helposti.

Shotcut

Hyvillä toiminnoilla varustettu videoeditori.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Muu
8.0

Shotcut on avoimen lähdekoodin ilmainen ohjelma. Voi olla vaikea käsittää, että tällaisen täysiverisen videoeditorin saa maksutta käyttöönsä, varsinkin kun ohjelma on täynnä ammattitasoisia toimintoja.

Shotcut-editoria voi käyttää sellaisenaan, tai sitten ohjelman elementtien paikkaa voi vaihtaa. Voit esimerkiksi vetää videoleikkeet sisältävän aikajanan ikkunan yläosaan tai jopa ohjelmaikkunan ulkopuolelle.

Ohjelmassa on kattava valikoima siirtymiä ja muita säätöjä. Esimerkiksi videoleikkeiden värikylläisyyttä ja kontrastia on helppo säätää samalla kun niitä leikataan valmiiksi videoksi. Sinun tarvitsee vain valita leike ja suodattimet, joita haluat käyttää äänen tai kuvan muokkaamiseen. Voit myös valita toiminnoista suosikkeja, jolloin ne ovat aina käsillä.

Aloitteleva käyttäjä arvostaa Shotcutin työskentelyikkunan oikeassa reunassa olevaa luetteloa kaikista toiminnoista, joita ohjelmalla suorittaa. Luettelon ansiosta käyttäjä voi nopeasti siirtyä takaisin tiettyyn muokkausvaiheeseen, jos huomaa tehneensä virheen tai haluaa vielä muuttaa jotain.

Ohjelmassa voi valita asetukset itse tai käyttää tallennusmuotojen esiasetuksia, kuten esimerkiksi YouTube-muotoa. Siirtoa palveluun ei voi kuitenkaan tehdä ohjelmasta käsin. Työstetyn videon voi tallentaa ultra hd -tarkkuudella.

Videon tallennuksessa ei ole käytännössä mitään rajoituksia. Testissä yritettiin tallentaa video nelinkertaisella uhd-tarkkuudella. Se sai testikoneen lähes polvilleen ja tallennuspalkki pysähtyi yhteen prosenttiin, josta Shotcut ei kuitenkaan varoittanut. Esiasetuksilla ongelmia ei ollut.

Shotcut on valtaosin suomenkielinen, mutta ohjeita ei valitettavasti ole saatavana suomeksi.


+ Joustava työskentelyikkuna

+ Suomenkielinen

– Ei ohjeita suomeksi


Lataa ohjelma täältä:
www.kotimikro.fi/0319

Arvio

Shotcut on hyvä videoeditori, mutta sen käyttäminen voi vaatia totuttelua.

Ominaisuudet

Merkki
Muu
Toiminnot
Videon editointi
Käyttöjärjestelmä
Windows 10/8/7
Kieli
Suomi