258.943 palautettavaa tiedostoa muodostavat mahdollisen tietoturvariskin.

O&O SafeErase 14

SafeErase poistaa tiedot tietokoneelta niin, että niitä ei voi enää palauttaa.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #O&O
7.4

O&O SafeErase -ohjelman tarkoitus on poistaa tiedostot niin perusteellisesti, että niitä ei ole enää mahdollista palauttaa. Ohjelma ylikirjoittaa poistettavat tiedostot jopa 35 kertaa satunnaisella datalla. Syy moninkertaiseen ylikirjoitukseen on se, että tietojen palautukseen erikoistuneet yritykset voivat muuten vielä löytää ja palauttaa tiedot jopa tehokkaasti tyhjennetyltä kiintolevyltä.

Ohjelman päävalikko on selkeä ja toiminnot integroituvat Resurssienhallintaan. Näin toiminnot voidaan kohdistaa poistettavaksi tarkoitettuun tiedostoon tai muuhun kohteeseen suoraan kohteen kakkospainikkeella avautuvasta kohdevalikosta.

SafeErase tarkistaa tietokoneen muutamassa minuutissa ja kertoo, paljonko koneella on poistettuja tiedostoja, eli sellaisia, jotka ovat mahdollinen tietoturvariski. Ohjelman mukaan testikoneessamme oli peräti 258 943 palautettavaa tiedostoa! Se pistää miettimään, pitääkö kaikki poistettavat tiedostot poistaa niin perusteellisesti, ettei niitä voi palauttaa. Ja eivätkö monet samaan käyttötarkoitukseen tehdyt ilmaisohjelmat ole tarpeeksi tehokkaita. SafeErasesta jäi vähän sellainen maku, että se yrittää pelotella ongelmalla, jota ei varsinaisesti ole.

Ylikirjoittaa myös ssd-levyjä

Ssd-levy on tekniikaltaan täysin erilainen kuin kiintolevy, ja myös datan poistaminen tapahtuu eri tavalla. Ssd-levyissä käytetyn trim-tekniikan takia tietojen palautus ssd-levyiltä on erittäin vaikeaa, ja SafeErase tekee sen mahdottomaksi pelkästään yhdellä päällekirjoituksella.

Tiedustelupalveluille ja muille alan työkaluja käyttäville ssd tarjoaa kuitenkin takaoven, jota poisto-ohjelmat eivät pysty sulkemaan. Joten jos haluat piilottaa tietosi mahdollisimman luotettavasti, levyn fyysinen tuhoaminen on tehokkaampaa kuin SafeErasen käyttäminen.


+ Poistaa datan tehokkaasti
+ Tukee ssd-levyjä
– Liioittelee ongelmia
– Ei pysty täysin pyyhkimään ssd-levyä

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

SafeErase on ratkaisu ongelmaan, joka vaivaa vain harvoja käyttäjiä, ja jonka voi hoitaa myös ilmaiseksi.

Ominaisuudet

Merkki
O&O
Toiminnot
Tiedostojen poistaminen ja asemien pyyhkiminen
Käyttöjärjestelmä
Windows 10/8/7
Järjestelmävaatimus
50 Mt levytilaa
Kieli
Englanti