Opera Browser 50

Opera-selain on tarjonnut turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon tunnetummille selainjäteille jo parin vuosikymmenen ajan.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Opera
9.0

Norjalainen Opera on sinnitellyt tunnetuimpien selainten varjossa jo parin vuosikymmenen ajan. Monipuolinen ohjelma on onnistunut erottumaan kilpailijoistaan etenkin yksityisyyttä suojaavilla ominaisuuksillaan. Selaimeen lisättiin pari vuotta sitten oma vpn-yhteys eli suojattu erillisverkko, jonka avulla voi salata verkkoliikenteen tietokoneen ja www-palvelinten välillä. Suojattu yhteys estää tietojen urkinnan esimerkiksi julkista wlan-verkkoa käytettäessä. Lisäksi vpn piilottaa käyttäjän oikean ip-osoitteen verkkopalveluilta ja vaikeuttaa siten käyttäjäkohtaisten tietojen keräämistä.

Operan hyödyllisiin toimintoihin kuuluu myös tehokas turbotila, joka nopeuttaa sivujen avaamista ja auttaa säästämään kannettavan tietokoneen virrankulutusta. Turbovaihteella selain pakkaa sivustojen sisällön pienempään kokoon, jolloin selaaminen sujuu joutuisammin etenkin hitailla yhteyksillä. Virransäästön ansiosta kannettavan akkukesto voi parantua jopa 50 prosentilla. Käytännössä ero jää kuitenkin pienemmäksi.

Nopeusmittauksissa Opera sijoittui nelikon häntäpäähän. Sekä ohjelman käynnistäminen usealla välilehdellä että sivujen avaaminen kestivät keskimäärin pari sekuntia kilpailijoita kauemmin.

Sivun lataaminen: 8 s
Käynnistysaika (5 välilehdellä): 5,7 s
Html5-testi: 528/555 pistettä
Laajennukset: Noin 2000

+ Mukana vpn-yhteys
+ Hyödyllisiä toimintoja
– Hidas sivulataus

Lataa Opera täältä!

Arvio

Opera on notkea norjalaisselain, joka erottuu kilpailijoistaan etenkin tietoturvaominaisuuksillaan. Selaimen laajennusvalikoima on kiitettävän kattava.

Ominaisuudet

Merkki
Opera
Toiminnot
Ponnahdusikkunoiden esto, yksityinen tila, salasanojen hallinta, välilehdet, paljon laajennuksia
Kieli
Suomi
Muuta
JavaScript-testi