Pinnacle Studio 21 Ultimate

Hyvillä toiminnoilla varustettu monipuolinen videoiden editointiohjelma. Mukana tulevat bonuspaketit sisältävät runsaasti lisätehosteita.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Pinnacle
9.8

Videoiden editointiin tarkoitettu Pinnacle Studio 21 sisältää käyttöön otettaessa valmiin videoprojektin tehosteineen, videoleikkeineen, siirtymineen ja musiikkeineen. Sen avulla saa nopeasti käsityksen siitä, miten ohjelma toimii.

Kun vetää omat videoleikkeet ohjelmaan ja korvaa niillä siellä olevat valmiit leikkeet, saa muutamassa minuutissa aikaiseksi hyvin jäsennellyn videon, jota voi työstää edelleen. Todella näppärä idea.

Pinnacle Studiosta on saatavan kolme erilaista versiosta. Testiin saatiin kaikkein kattavin paketti, joka maksaa 129 euroa. Hinta tuntuu todella huokealta siihen nähden, mitä kaikkea paketti sisältää.

Varsinaisen editointiohjelman lisäksi käyttäjä saa musiikkia, tehosteita ja siirtymiä sisältävät bonuspaketit – kaiken kaikkiaan yli 2000 tehostetta.

Lisäksi käyttäjä saa erityisen Pinnacle MyDVD -ohjelman, jonka avulla tyylikkäällä valikolla varustetun valmiin videon voi tallentaa dvd- tai blu-ray-levylle.

Ultimate-paketin työkaluilla voi työstää myös suuritarkkuuksisia 4K-videoita ja 3D-videoita. Kyse on kuitenkin niin raskaasta materiaalista, että nopealla näytönohjaimella varustetulla tehokkaalla pöytäkoneellakin pitää tottua odotteluun, kun editointiohjelma käsittelee suuria leikkeitä.

Ohjelman saa suomen kielelle, mutta siitä huolimatta käytön aloittaminen vie aikaa. Vaikka Pinnacle on rakentanut selkeän käyttöliittymän loogisine valikoineen ja kuvakkeineen, on toimintoja yksinkertaisesti niin paljon, että tuntuu kuin niitä kaikkia ei oppisi koskaan hallitsemaan.

Ohjelmassa on toki monia eksoottisia toimintoja, joita ainakaan testaaja ei tule koskaan tarvitsemaan, mutta monipuolisiin toimintoihin on mielenkiintoista tutustua tarkemmin ajan kanssa.

Ohjelmassa voi käyttää rajattoman määrän raitoja, mikä helpottaa yleiskuvan näkemistä. Kokonaisen raidan voi käyttää pelkästään yhdelle äänelle tai leikkeelle, ja muut leikkeet voi siirtää toisille raidoille. Näin toimittaessa ei ole pelkoa, että tulee siirtäneeksi valmiiksi tehdyn videon elementtejä, jos poistaa yhden leikkeen.

Pinnaclen ohjelman sisältämä älykäs toiminto osaa säätää automaattisesti videota, jonka keskeltä on poistettu yksi leike, vaikka kaikki leikkeet olisivatkin samalla raidalla. Tätä ominaisuutta ei ole läheskään kaikissa editointiohjelmissa.

Ohjelmalla voi työstää myös 5.1-kanavaista ääntä, joten kunnianhimoinen editoija, jolla on hyvää raakamateriaalia, voi tehdä pitkän elokuvan Pinncle Studion avulla.

Kotikäyttäjä voi koostaa perheen videoleikkeistä valmiin videon, joka pääsee oikeuksiinsa olohuoneen television isolla ruudulla.

Pinnacle Studio 21

Tässä näkyy valmis videoprojekti, joka tulee esiin, kun ohjelman käynnistää ensimmäisen kerran. Alaosassa näkyvät kuvia, videoita, ääntä ja musiikkia sisältävät raidat, ja niiden yläpuolella on videoikkuna. Tehosteet ja ohjelmaan siirretyt leikkeet ovat vasemmalla.

Pinnacle Studio 21 Ultimate toimi koko testauksen ajan erittäin vakaasti. Videota työstettäessä ei tullut kertaakaan kaivattua jotain toimintoa, jota ohjelmasta ei löytynyt. Siinä on yksinkertaisesti kaikki tarvittava.

 

+ Paljon mukana tulevia tehosteita
+ Saa suomenkieliseksi
+ Tukee 3D:tä, 4K:ta ja monikanavaääntä
+ Kohtuullinen hinta

 

Katso päivän hinta Pinnacle Studio 21 Ultimate -videoeditointiohjelmalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Pinnacle Studio 21 Ultimate sisältää kaikki tarvittavat toiminnot videoiden editointia varten. Ohjelmalla voi työstää jopa 4K- ja 3D-videoita. Ohjelman kattavuuden takia voi alkuun pääseminen olla hieman vaikeaa.

Ominaisuudet

Merkki
Pinnacle
Toiminnot
Videoeditori
Tiedostomuodot
Video: AVCHD, DV, HDV, AVI, MPEG-1/-2/-4, DivX, Flash, 3GP (MPEG-4, H.263), WMV, non-encrypted dvd titles, MOV (DV, MPEG-4, H.264), HEVC (H.265), DivX Plus MKV, XAVC, MXF, DVCPRO HD, XAVC S
Käyttöjärjestelmä
Windows 7, 8 , 10 – suosituksena 64-bittinen järjestelmä
Kieli
Suomi