Waze

Käyttäjäpohjainen navigointisovellus.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Waze Mobile
8.2

Waze on mielenkiintoinen ja erilainen navigointisovellus, jonka karttoja päivitetään käyttäjien toimesta.

Wazen navigointisovelluksessa on useita kiinnostavia toimintoja, joita ei löydy muista vastaavista sovelluksista. Käyttäjä voi esimerkiksi itse nauhoittaa matkan varrella annettavat ajo-ohjeet, jolloin pitkillä ajomatkoilla ei tarvitse kuunnella anonyymia tietokoneääntä. Lisäksi on hauskaa saada ajo-ohjeita oman lapsen tai lapsenlapsen äänellä.

Google omistaa Wazen, mutta Google Mapsin ja Wazen välillä ei ole kovin paljon yhteisiä piirteitä. Waze on tarkoitettu antamaan ajo-ohjeita vain moottoriliikenteessä. Sovelluksesta ei ole apua pyöräilijöille, eikä se anna yleiskatsausta julkisesta liikenteestä. Toisaalta tämä erikoistuminen tekee Wazesta erittäin selkeän sovelluksen, jossa kaikki esitetään viehättävästi piirretyillä kuvakkeilla.

Käyttäjät voivat osallistua karttojen päivittämiseen ja kertoa esimerkiksi, jos jokin tie on suljettu tietyön vuoksi. Lisäksi käyttäjät voivat varoittaa nopeusvalvontakameroista. Käyttäjäraportit antavat Wazelle yhden ajantasaisimmista kartoista navigointiin, mutta kartalla ei valitettavasti pääse katsomaan satelliittikuvaa. Valittavissa on vain yksi kartta päivällä ajamiseen ja yksi yöllä.

Sovellus antaa tien päällä lähes kaiken tarvittavan informaation. Se näyttää ajettavan osuuden nopeusrajoituksen ja varoittaa, jos rajoitus ylitetään. Ainoa asia, jota Wazen ohjeissa todella kaivattiin, oli Google Mapsin kyky ennakoida, jos tulevan kaarteen jälkeen pitää kääntyä heti uudestaan.

Wazea ja Google Mapsia testattiin rinnakkain keskellä suurkaupungin ruuhka-aikaa, ja Google Maps havaitsi jonot nopeammin kuin Waze – Wazen käyttäjäpohjaisesta mallista huolimatta. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että Google Maps luo jatkuvasti tilannekuvan liikenteestä vastaanottamalla automaattisia päivityksiä reitillä olevilta puhelimilta, joissa sovellus on käynnissä.

 


+ Käyttäjäystävällinen ja viehättävä

+ Ajo-ohjeet omalla äänellä

– Hieman hitaat liikennepäivitykset

– Ei satelliittikarttaa

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Conclusion

Waze on helppokäyttöinen navigointisovellus, jonka karttoja käyttäjät päivittävät itse.

Ominaisuudet

Merkki
Waze Mobile
Toiminnot
Navigointi
Käyttöjärjestelmä
Android ja iOS
Kieli
Suomi