Epson EcoTank ET-3600 on monitoimilaite, joka tulostaa, skannaa ja kopioi.

Epson EcoTank ET-3600

Epsonin mustepatruunattomaan tulostimeen tarvitsee lisätä mustetta vasta noin 6000 sivun jälkeen.

tekijä Christian Slot #Tulostin #Epson
9.0

Epson EcoTank ET-3600 on monitoimilaite, joka tulostaa, skannaa ja kopioi.

EcoTankin erikoisuutena on se, että laitteessa ei käytetä mustepatruunoita, kuten perinteisissä mustesuihkutulostimissa.

Mustepatruunoiden sijaan EcoTank-malleissa on riittoisa mustesäiliöjärjestelmä, jota täytetään suurista mustepulloista. Näin patruunoita ei joudu vaihtamaan jatkuvasti, vaikka tulostaisikin ahkerasti.

Edullinen mustetäydennys
Noin 16 euroa maksava 140 millilitran pullo mustaa riittää valmistajan mukaan noin 6000 tulosteeseen. Syaani, magenta ja keltainen myydään 70 millilitran pulloissa, jotka maksavat noin 11 euroa kappale, ja niistä riittää 6500 sivuun.

Musteiden hinnat suhteessa riittoisuuteen ovat erittäin edulliset. EcoTank ET-3600 ei noin 450 euron hintaisena ole mikään halpa laite, mutta toisaalta sen mukana tulee kaksi mustesarjaa: kaksi 140 millilitran pulloa pigmenttimustaa ja kuusi 70 millilitran pulloa värillistä Epsonin omaa mustetta. Kahdesta sarjasta riittää mustetta niin, että ihan heti ei tarvitse mustekaupassa asioida.

Tulosta puhelimesta
Design on kompakti, vankka ja käyttäjäystävällinen. Edessä on käyttöpainikkeet, numeronäppäimistö ja kaksirivinen lcd-näyttö, jonka selkeässä valikossa on helppo liikkua nuolipainikkeilla. Alaosassa olevaan paperilokeroon mahtuu 150 arkkia vakiokokoista paperia, joka on kotikäytössä tilava kapasiteetti.

Käyttöönotto on vaivatonta. Ohjelmiston ohjattu asennus kattaa myös langattoman yhteyden asennuksen ja laiteohjelmiston päivityksen.

Mukana tulee ohjelmisto skanneria varten, joka on laitteen päällä. Tekstisivun skannaamisen kului kuusi sekuntia ja monivärinen sivu skannautui puolessa minuutissa.

Kopiointi tapahtuu yksinkertaisesti laittamalla kopioitava arkki skanneriin ja käynnistämällä tulostus yhdellä painalluksella.

Puhelimeen ja tablet-laitteeseen saatavalla Epsonin iPrint-sovelluksella voi tulostaa ja skannata mobiililaitteesta. Helpon asennuksen jälkeen pääsee esimerkiksi tulostamaan puhelimessa olevia kuvia, ilman että niitä tarvitsee ensin siirtää tietokoneelle. Epson iPrintin voi ladata Android- ja iOS-laitteille.

14 sivua minuutissa
Epsonin ilmoitetaan tulostavan minuutissa 14 mustavalkosivua tai seitsemän värisivua. Samaan tulokseen päästiin myös testissä. EcoTank ET-3600 tekee myös kymppikuvan valokuvapaperille vajaassa 14 sekunnissa.

Epson EcoTank ET-3600 tekee hyvälaatuista jälkeä. Testissä tulostettiin valokuvapaperille suurella tarkkuudella kuva, jossa oli 10 erilaista kohdetta, runsaasti värejä, voimakkaat sävyt sekä tekstiä. Kuvan tulostus kesti kolme minuuttia, mutta lopputulos oli erinomainen. Värit olivat huipputerävät ja tarkkarajaiset. Yksityiskohdat erottuvat upeasti, myös tummilla alueilla.

Joissain kuvissa saattoi kuitenkin huomata paperiradan ohjausrullien jättämiä pystyraitoja valokuvapaperiin, kun kuvaa tarkasteltiin tietystä kulmasta.

+ Riittoisat mustetankit
+ Upeat tulosteet
+ Helppokäyttöinen ohjelmisto
Ajoittaiset raidat valokuvapaperissa

Katso päivän hinta hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Conclusion

Vaivaton, edullinen ja hyvää jälkeä tekevä kotitulostin, johon ei tarvitse vaihtaa patruunoita.

Ominaisuudet

Merkki
Epson
Tyyppi
Monitoimitulostin
Väri/mv
Väritulostin
Paperikoko
A4, A5, A6, B5, C6, DL, Nr. 10, Letter Legal, 9 x 13 cm, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 13 x 20 cm, 20 x 25 cm, 100 x 148 mm, 16:9, käyttäjän määrittelemä
Tulostimen tarkkuus
4.800 x 1.200 DPI
Skannerin tarkkuus
1.200 dpi x 2.400 dpi
Mustepatruunoiden määrä
4
Kasetin kapasiteetti
Täytettävät mustesäiliöt: 140 ml (musta), 70 ml (väri)
Liitäntä
USB, WiFi, Wi-Fi Direct
Verkko
WiFi, Wi-Fi Direct
Mitat
48,9‎ x 30, x 16,9 cm
Paperilokero
150 vakioarkkia, 20 valokuvapaperia
Muuta
Kaksipuolinen tulostus, Epson Connect (iPrint, Email Print), Apple AirPrint, Google Cloud Print
A4-kuvan tulostus
On
10 x 15 cm kuvan tulostus
On
Värisivuja minuutissa
7,3
Mv-sivuja minuutissa
13,7