Cat S61

Cat S61

Kovaa käyttöä kestävä ammattilaisen älypuhelin, jossa on kaikki rakentajan tai nikkarin tarvitsemat toiminnot.

tekijä Martin Haverholm #Puhelimet #Cat
8.0

Kaikki Caterpillar Cat S61 -puhelimen ominaisuudet kertovat siitä, että laite on tehty kovaa käyttöä kestäväksi ammattilaisen työkaluksi, kuten esimerkiksi rakennusmiehille tai tee se itse -nikkareille. Puhelimessa on alumiinivahvennetut kehykset ja takaosa on päällystetty kumilla, joten laite pysyy tukevasti niin työhanskassa kuin liukkaalla pinnalla. Lisäksi laitteen kuulokeliitäntä ja usb type-c -latausliitäntä on suojattu vesitiiviillä kannella.

Useat yksityiskohdat paljastavat, että Cat S61 -puhelinta voi käyttää työhanskat kädessä. Laitteen etupuolella ja sivuilla olevat toimintopainikkeet ovat selvästi kookkaammat kuin useimmissa muissa älypuhelimissa ja tuntuvat kestäviltä. Puhelimen kyljessä on vielä lisäpainike, joka voidaan ohjelmoida tekemään lähes mitä vain. Painikkeen voi määritellä esimerkiksi pikayhteyspainikkeeksi (ptt, push-to-talk), jolloin puhelinta voi käyttää radiopuhelimena.

Cat S61 sisältää erityisesti ammattikäyttöön tarkoitettuja toimintoja, jotka erottavat sen muista älypuhelimista. Puhelimessa on esimerkiksi lämpökamera, jonka avulla pystytään paikantamaan vesiputkia ja aukkoja talon eristyksessä. Lämpökameran avulla voidaan myös pimeässä löytää esimerkiksi veteen tippunut ihminen tai ihmisiä ja eläimiä savun ja sumun keskellä.

Etäisyyksien mittaaminen onnistuu puolestaan laseretäisyysmittarilla, ja sisäilman laadun mittari kertoo, onko työympäristössä haitallisia aineita. Lisää hyödyllisiä sovelluksia puhelimeen saa Cat App Toolboxin kautta.

Erinomainen suojaus

Cat S61:ssä on monien muiden älypuhelimien tavoin IP68-suojaus. Se tarkoittaa, että laite voi olla vedessä kolmen metrin syvyydessä tunnin ajan vahingoittumatta. Laite on myös pölytiivis. Puhelimessa on lisäksi IP69-suojaus, joten laite kestää korkeapaineista, kuumaa vesisuihkua. Valmistajan mukaan puhelin kestää myös pudotuksen 180 senttimetrin korkeudelta betonialustalle.

Puhelimen komponentit tuntuvat hieman vaatimattomilta toimintoihin ja materiaaleihin verrattuna. Laitteessa on ”vain” Snapdragon 630 -suoritin, 4 gigatavua muistia ja 64 gigatavun tallennustila. Tallennustilaa voidaan laajentaa microsd-kortilla 256 gigatavuun asti. Sen sijaan 4500 milliampeeritunnin akku tekee vaikutuksen, puheaikaa on jopa 35 tuntia.

Puhelimen korkea, 900 euron hinta saattaa pelästyttää potentiaalisen ostajan, mutta mikään toinen puhelin ei pärjää Cat S61:lle kestävyydessä ja käytettävyydessä. Niinpä hintaa ei voi pitää liian korkeana siihen nähden, mitä sillä saa.

 

+ Erittäin kestävä
+ Käteviä lisätoimintoja
+ Helppo ottaa käyttöön
– Ei uusinta suoritinta

 

Lisätietoja Cat S61 -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Cat S61 on tavallista kestävämpi älypuhelin ammattikäyttöön. Puhelimessa on nippu lisätoimintoja, jotka tekevät siitä hyödyllisen työkalun esimerkiksi rakennusmiehille.

Ominaisuudet

Merkki
Cat
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 630
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
5,2"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Liitännät
USB 2.0 Type C
Akkukesto
888 t valmiustila, 35 t puheaikaa
Akun kapasiteetti
4500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 8.1
Verkko
GSM/HSPA/LTE
Mitat
15 x 7,6 x 1,3 cm
Paino
260 g
Sormenjälkilukija
Ei
Kamera
16 Mpx takana, 8 Mpx edessä, 4K-video, lämpökamera
Microsd-korttipaikka
Max 256 Gt
Muuta
VOC-sisäilman laadun mittari, laseretäisyysmittari