Apple iPhone 11

Kaksoiskameralla varustettu uusi, nopea iPhone-puhelin.

tekijä Markus Dahlberg #Puhelimet #Apple
8.9

“Älä koskaan muuta toimivaa konseptia”, vaikuttaisi olevan Applen nykyinen motto. Se päti syksyn 2019 uuteen iPad-malliin ja pätee vielä suuremmassa määrin iPhone 11 -puhelimeen. On ymmärrettävää, että Apple ajattelee niin, sillä iPhone on ylivertainen tuote, mitä tulee laitteiston ja ohjelmiston yhteistyöhön. Vain harvat tuotteet toimivat yhtä sulavasti kuin iPhone, joka on edelleen luokkansa ykkönen. Mutta nyt alkaa kuitenkin tuntua siltä, että eläkepäivät ovat lähestymässä.

Iphone 11 on ulkoisesti lähes identtinen edellisen vuoden iPhone Xr -mallin kanssa. Ainoa ero laitteiden välillä on se, että iPhone 11:ssä on kaksoiskamera takana.

Ongelmana on muotoilu, joka tuntui mielenkiintoiselta, kun Iphone X tuli muutama vuosi sitten myyntiin, mutta joka alkaa nyt tuntua vanhanaikaiselta. Näytön ympärillä olevat paksut mustat reunukset ja yläreunan leveä musta lovi, joka kätkee etukameran ja joitakin sensoreita, alkavat kyllästyttää. Uusimpiin Android-puhelimiin verrattuna iPhone 11 tuntuu pikemminkin kömpelöltä kuin maailman ykköspuhelimelta.

Kuoren alla on tapahtunut vähän enemmän. Puhelimessa on uusi suoritin, hieman parempi akkukesto ja vedenkestävyys. Suorituskykyä mitattaessa tulokset ovat vaikuttavia. Iphone 11 on esimerkiksi 218 prosenttia nopeampi kuin iPhone X ja 134 prosenttia nopeampi kuin iPhone Xr. Ja sen kyllä huomaa puhelinta käyttäessä. Lähes kaikki sujuu entistä sutjakammin ja nopeammin. Arkikäytössä erot ovat kuitenkin marginaaliset.

Iphone 11:n tärkein uutuus on kaksoiskamera, jonka ominaisuuksiin kuuluu yötila. Sen ansiosta puhelimella saa otettua kelvollisia kuvia myös hämärässä. Yötila toimii hienosti ja kamera on samaa tasoa parhaimpien kilpailijoiden kanssa, ellei jopa hieman parempi.

Uusi ultralaajakulmakamera toimii erittäin hyvin, ja sen avulla kohteesta saa tallennettua noin 35 prosenttia enemmän kuvaan. Kamerasovelluksen käyttö on todella yksinkertaista ja iPhone 11:llä on ilo ottaa kuvia. Siinä onkin puhelimen suurin vahvuus.

On toki hyvä, että Iphone 11 on vähän edullisempi kuin mitä iPhone Xr oli tullessaan myyntiin. Silti 829 euroa maksavaa (64 Gt) puhelinta on vaikea suositella – varsinkin kun iPhone Xr -mallin hinnat ovat tulleet mukavasti alaspäin.

Iphone 11:stä on saatavan myös 128 ja 256 gigatavun tallennustilalla varustetut mallit. Ne maksavat 879 ja 999 euroa.


+ Hyvä suorituskyky
+ Erinomainen kamera
 Korkea hinta
 Vanhanaikainen muotoilu

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

 

Conclusion

Markkinoiden paras puhelin on parantunut entisestään, mutta se tuo jotain uutta vain innokkaille kuvaajille.

Ominaisuudet

Merkki
Apple
Suoritin
Apple A13 Bionic
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
6,1"
Näytön tarkkuus
1792 x 828 px
Liitännät
Bluetooth 5.0, lightning
Akun kapasiteetti
3110 mAh
Käyttöjärjestelmä
iOS 13
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
150,9 x 75,7 x 8,3 mm
Paino
194 g
Kamera
12+12 / 12 MP (taka / etu)
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
525203 (Antutu)