Apple iPhone 7 Plus

Apple iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus on huippuluokan puhelin, jossa on kehittynyttä kameratekniikkaa ja tehokkaat komponentit.

tekijä Christian Slot #Puhelimet #Apple
10.0

Ulkomuotoa verrattaessa ei juuri huomaa, onko kyseessä iPhone 7 Plus vai sen edeltäjä iPhone 6 Plus. Takapaneeli paljastaa kuitenkin muutoksia: 7 Plus -mallissa ei ole antenniraitoja, jotka ovat läpinäkyviä kaarevia linjoja.

Lisäksi 7 Plus -mallissa on kaksi kameralinssiä, joihin palataan tuonnempana tässä testissä.

 

Huippunopea

Kauneus löytyy sisältä, kuten aina. Ja sisuskaluillaan iPhone 7 pistää taas kerran kauniimmaksi. Uusi huippunopea A10-suoritin, joka vauhdittaa sekä iPhone 7:ää että iPhone 7 Plus -mallia, pärjää suoritintehossa kannettavien tietokoneiden kanssa. A10 selviääkin kaikista toimista täydellisen varmasti.

Eron huomaa heti, kun vertaa sovellusten käsittelyä iPhone 6:ssa ja iPhone 7 Plus -mallissa.

Yhteispeli 3D Touchin, joka mittaa kosketuksen voimaa, ja haptisen palautteen välillä, joka vastaa värinällä esimerkiksi puhelinta avattaessa, tekee käyttökokemuksesta lähes täydellisen.

Näyttö on kirkkaampi kuin koskaan ja värit luonnollisen oloisia sekä eläviä. Tämä näkyy erityisesti peleissä, joissa on runsaasti yksityiskohtia ja värien vaihtuvuutta esimerkiksi räjähdyksissä. Ero iPhone 6:een ja 6 Plussaan on selkeä.

 

Kamera: Kaksi linssiä ja syväterävyys

Suuri kehitysloikka on otettu iPhone 7 Plussan kamerassa. Tai paremminkin kameroissa. Takaa löytyy nimittäin kaksi linssiä, laajakuvalle ja telelle, jotka tukevat toisiaan kuvaa otettaessa.

Kun halutaan esimerkiksi zoomata lähemmäksi, puhelin vaihtaa zoom-objektiiviin kamerasovelluksen 1x-kuvakkeesta. Kyseessä on nimenomaan optinen zoom, eikä digitaalisesti rajattu kuva.

Apple iPhone 7 Plus käyttää kahta linssiä syväterävyyden luomiseen. Linssien avulla saadaan aikaiseksi kuva, jossa etualalla oleva kohde pysyy terävänä, kun tausta on epätarkka, mikä ei yhden kennon kamerapuhelimella onnistu. Zoom on maksimissaan 10-kertainen, mutta yli 2x-zoomauksen menevä tallennetaan digitaalisen zoomina, jolloin kuva on kehno.

Plus-mallissa ei iPhonen 7:n tavoin ole kuulokeliitäntää sen paremmin alakulmassa kuin missään muuallakaan. Mukana tulee puhelimen Lightning-liitäntään liitettävät EarPod-kuulokkeet sekä 3,5 mm sovitin, jonka avulla puhelimeen voi liittää myös perinteiset kuulokkeet. Lisätarvikkeena voi halutessaan ostaa uudet, langattomat AirPod-kuulokkeet.

On vaikea arvioida, onko iPhone 7 Plus hintansa, vähintään yli 900 euron, arvoinen. Jos on aikeissa vaihtaa uuteen puhelimeen, niin uusi iPhone on parasta mitä rahalla saa. Jos taas on nykyiseen puhelimeensa tyytyväinen, niin siinä kannattanee pysyä ainakin ensi vuoteen, jolloin Apple todennäköisesti julkistaa iPhone 8:n, iPhonen 10-vuotisjuhlamallin.

Conclusion

Phone 7 Plus tarjoaa käyttöön kahden kennon tekniikan, jolla saa poikkeuksellisen hyviä kuvia. Jos päivitystarve ei kuitenkaan ole pakottava, mikään ei silloin estä odottamasta iPhone 8:aa.

Ominaisuudet

Merkki
Apple
Suoritin
Apple A10
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32, 128 ja 256 Gt
Näytön koko
5,5"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Liitännät
Lightning
Akun kapasiteetti
2.900 mAh
Käyttöjärjestelmä
Apple iOS
Mitat
15,8 x 7,8 x 0,7 cm
Paino
188 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
12 Mpix (taka, kaksoiskamera), 7 Mpix (etu)
Microsd-korttipaikka
Ei