Apple iPhone 8

Uusi iPhone on yhä älypuhelinten aatelia, vaikka erot edeltäjään jäävätkin melko pieniksi.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Apple
9.5

Iphone 8 ei päihitä kilpailijoitaan yksinomaan teknisten ominaisuuksiensa ansiosta, sillä samasta hintaluokasta voi löytää muun muassa suuremmalla muistilla tai tarkemmalla ja kookkaammalla näytöllä varustettuja malleja. Applen puhelimen vahvuutena onkin ennemmin ylivoimainen käyttökokemus, jonka laitteisto ja ohjelmisto tarjoavat yhdessä. Koska sama valmistaja vastaa puhelimen lisäksi myös käyttöjärjestelmästä ja laitteen oletussovelluksista, on lopputulokseksi saatu viimeistä piirtoa myöten saumaton kokonaisuus.

Puhelimen tekninen toteutus on kaikilta osin huippuluokkaa. Laitteen kamera kuuluu puhelinten parhaimmistoon ja 4,7-tuumainen näyttö on kirkas ja teräväpiirtoinen. Käyttöjärjestelmä toimii kaikissa tilanteissa nopeasti ja sulavasti.

Muotoilun osalta iPhone 8 muistuttaa edeltäjäänsä. Uutuutena on vain puhelimen takakuoren lasipinta. Verraten kompaktin kokoinen laite istuu hyvin käteen, ja kaikki painikkeet ovat luontevasti sormien ulottuvilla.

Kotipainike on toteutukseltaan samanlainen kuin iPhone 7 -mallissa. Hipaisupainike on varustettu värinätoiminnolla, jonka ansiosta painallustuntuma on selkeä ja luonnollinen. Painikkeeseen on lisäksi yhdistetty sormenjälkilukija, jonka avulla puhelimen lukituksen saa avattua alle sekunnissa. Sormenjälkitunnistusta voidaan käyttää myös esimerkiksi Apple Pay -lähimaksun vahvistamiseen.

Edeltäjänsä tavoin puhelimesta puuttuu kuulokeliitäntä. Tavanomaiset kuulokkeet voi kuitenkin liittää puhelimen lightning-liitäntään mukana tulevan sovittimen avulla. Langattomien kuulokkeiden käyttäminen onnistuu bluetooth-yhteydellä.

Puhelimen saa ladattua joko lightning-liitännän kautta tai langattomasti Qi-standardia tukevan laturin avulla. Langattoman laturin joutuu hankkimaan lisävarusteena.

Conclusion

Applen uutuusmalli on sekä tekniikaltaan että käyttömukavuudeltaan huippuluokkaa. Kamera ja näyttö kuuluvat markkinoiden parhaisiin.

Ominaisuudet

Merkki
Apple