iPhone 12 Pro Max

Applen puhelinmalliston lippulaiva.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Apple
8.1

Hinta on tolkuttoman suuri tämän hetken kehittyneimmälle iPhonelle, mutta iPhone 12 Pro Max onkin aivan huippuluokan puhelin.

Kun iPhone 12 Pro Max -puhelimen saa käsiinsä, huomaa heti, että laitteen suunnittelussa ja valmistuksessa on nähty vaivaa. Puhelin on muotoiltu miellyttävän tasakylkiseksi, ja laitteen rakenteellinen toteutus sekä materiaalit tuntuvat käteen muutenkin laadukkailta.

Puhelin melkein lähestyy jo tabletin kokoluokkaa. Näyttö on 6,7-tuumainen, joten kunnon otteen saaminen edellyttää isoa kouraa.

Puhelimen ainoat heikkoudet tuntuvatkin olevan näytössä. 60 hertsin virkistystaajuus ei ole samalla tasolla muiden valmistajien huippupuhelimien kanssa. Tämän huomaa varsinkin pitkää tekstiä vierittäessä, sillä ohikiitävät kirjaimet muuttuvat jossain määrin sumeiksi.

Lisäksi näytön kuvanlaatu tuottaa pettymyksen. Värien syvyys, kirkkaus ja kontrasti eivät ole vertailukelpoisia kaksi vuotta vanhaan Huawei P30 Pro -puhelimeen, joka asetettiin iPhone 12 Pro Maxin viereen. Testissä avattiin sama verkkosivu molempiin puhelimiin, ja sivu näytti selvästi paremmalta Huawein puhelimessa, jossa sai myös vieritettyä paljon tekstiä ja kuvia sisältävän pitkän sivun nopeammin alas asti.

Näytön yläreunassa on suuri musta lovi muun muassa etukameraa varten. On harmillista, ettei lovea ole saatu pienemmäksi, sillä nyt se on yli puolen näytön levyinen.

Puhelimen takaa löytyy iPhone 12 Pro Maxin suurin myyntivaltti: Erinomainen kameramoduuli, joka on parempilaatuinen kuin huokeammissa iPhone-malleissa. Pääkameran kenno on huomattavasti suurempi kuin iPhone 12:ssa ja iPhone 12 Prossa, mikä tarkoittaa, että kenno vastanottaa valoa pienemmällä kuvakohinalla ja tekee näin ollen paremmat kuvat.

Kameralla saakin uskomattoman upeita kuvia. Kuvalaatu on erinomainen varsinkin heikoissa valaistusolosuhteissa otetuissa kuvissa, kuten kynttilänvalossa tai epäsuorassa keinovalossa. On selvää, että kookkaammalla kennolla on iso merkitys.

Kamera nousee joitain millimetrejä takapaneelista, joten puhelin keinuu helposti, jos sitä käyttää pöydän pintaa vasten.

Applen iPhone 12 Pro Max -huippuluuria kannattaa ehdottomasti harkita, jos haluaa huippuluokan kamerapuhelimen. Muussa tapauksessa saa maksaa lisähintaa takapaneelin omenalogosta, sillä lähes samat ominaisuudet kuvaustekniikkaa lukuun ottamatta löytää iPhone 12 Pro Max -puhelinta edullisemmista malleista.


+ Suvereeni kamera

+ Luksusluokan rakenne

– Näytön laatu

– Tausta ei ole tasainen

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

 

Conclusion

Apple iPhone 12 Pro Max tarjoaa käyttöön fantastisen kameran, mutta muut ominaisuudet eivät täysin vastaa tolkutonta hintalappua.

Ominaisuudet

Merkki
Apple
Suoritin
A14 Bionic
Muisti
6 Gt
Tallennustila
512 Gt
Näytön koko
6,7"
Näytön tarkkuus
1284 x 2778 px
Liitännät
Lightning
Akkukesto
20 t
Akun kapasiteetti
3687 mAh
Käyttöjärjestelmä
iOS 14.1
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mitat
16,08 x 7,81 x 0,74 cm
Paino
226 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
12 MP, 12 MP tele, 12 MP ultralaajakulma, 12 MP selfiekamera
Microsd-korttipaikka
Ei