Selfiekameraets hul i skærmen er stort og iøjnefaldende.

iPhone 15

iPhone 15 tarjoaa vakuuttavan ylellisiä kokemuksia lähes älyttömän korkeaan hintaan.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Apple
8.7

Uusi iPhone on selvästi yksi parhaista matkapuhelimista tällä hetkellä, mutta jopa halvin testaamamme malli on puhelimena liian kallis. iPhone 15:n peruskäyttökokemuksessa ei sinänsä ole mitään vikaa. Puhelimen metallirunko tuntuu tukevalta käsissä, ja kännykkä tuntuu käsissä kaiken kaikkiaan ylelliseltä.

Mittasimme laitteen suorituskykyä benchmark-sovelluksella, joka on saatavilla myös Android-puhelimille, ja vaikka uuden iPhonen suorituskyky oli huonompi kuin monissa huomattavasti halvemmissa puhelimissa, sitä ei silti käytännössä huomannut puhelinta käytettäessä. Tämä johtuu luultavasti siitä iPhonen piirteestä, että sama yritys valmistaa sekä käyttöjärjestelmän että puhelimet, joihin käyttöjärjestelmä asennetaan, joten ne toimivat täydellisesti yhdessä. Missään vaiheessa ei ollut havaittavissa minkäänlaista viivettä valikkoja selatessa tai sovelluksissa. Sellaistahan voi joskus esiintyä jopa kalliimmissakin Android-puhelimissa.

iPhone 15 saattaa kuitenkin olla puhelin, jonka ostaessa saat liian vähän vastinetta rahoillesi, ja tässä suhteessa ehdottomasti pahin asia testaamassamme halvimmassa iPhone 15 -mallissa on erittäin rajallinen tallennustila: vain 128 gigatavua. Se on yksinkertaisesti liian vähän nykyaikaisessa älypuhelimessa tässä hintaluokassa. Jos asennat mielelläsi suuria sovelluksia tai tallennat puhelimella videoita ja otat valokuvia, tallennustila loppuu pian ja sinun on ryhdyttävä poistamaan tiedostoja ja sovelluksia puhelimestasi. iPhone 15:n 128 gigatavun ja 256 gigatavun mallin välinen hintaero on noin 120 euroa, mikä on lähes pöyristyttävää.

Puhelimen sisäänrakennettu kamera sen sijaan ottaa uskomattoman laadukkaita kuvia, vaikka vain osoittaisit nopeasti kohteeseen ja painaisit heti laukaisinta. Kamera kompensoi myös tehokkaasti sekä huonoa valaistusta että käsien tärinää.

Erittäin valovoimainen näyttö on myös huippuluokkaa, mutta meillä oli hieman vaikeuksia suhtautua näytön yläreunassa olevaan selfie-kameraan. Apple on kuitenkin onnistunut naamioimaan sitä hieman niin sanotulla Dynamic Islandilla. Se on leveä musta palkki, jossa puhelin voi näyttää erilaisia ilmoituksia. Onneksi iPhone on vihdoinkin varustettu yleisesti käytetyllä USB-C-liittimellä, jota muut puhelinvalmistajat ovat käyttäneet jo pitkään. Huonoa sen sijaan on se, ettei kalliin puhelimen mukana tule minkäänlaista laturia.


+ Ylellinen rakenne

+ Käyttöjärjestelmä toimii täydellisesti.

– Liian vähän tallennustilaa korkeaan hintaan nähden.

Conclusion

iPhone 15 tarjoaa vakuuttavan ylellisiä kokemuksia lähes älyttömän korkeaan hintaan.

Ominaisuudet

Merkki
Apple
Suoritin
A16 Bionic
Tallennustila
128 GB
Näytön koko
6,1"
Näytön tarkkuus
2556 x 1179 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
3349 mAh
Käyttöjärjestelmä
iOS 17
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3
Mitat
14,8 x 7,2 x 0,8 cm
Paino
171 g
Kamera
48 MP, 12 MP ultrawide, 12 MP tele, 12 MP selfie
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 1914 single-core, 5067 multi-core