Bagsiden er blødt plastik, der nærmest føles som stof.

ASUS Zenfone 10

Zenfone 10 on lähes virheetön puhelin, joka mahtuu pienen kokonsa ansiosta helposti housujen taskuun.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Asus
9.2

Monet uudet älypuhelimet ovat niin kookkaita, ettei matkapuhelin housuntaskussa pääse edes istumaan, mutta alle kuuden tuuman näytöllä varustettu ASUS Zenfone 10 kulkee tässä suhteessa omia polkujaan. Siitä on helppo saada tukeva ote vähän pienemmälläkin kädellä, ja se mahtuu helposti useimpiin taskuihin.

Kamera vie kompaktin puhelimen taustapuolelta melko paljon tilaa. Sillä saa hyviä kuvia, mutta erityisen tyytyväisiä olimme videotallenteisiin, sillä todella tehokas kuvanvakain sai otokset näyttämään rauhallisilta ja sulavilta, vaikka kuvasimme materiaalia samalla kun kävelimme tärisevä puhelin kädessä.

ASUS Zenfone 10:ssä on hyvä ja kirkas AMOLED-näyttö, eikä meillä ollut ongelmia näytön sisällön katselemisessa ulkona aurinkoisena kesäpäivänä. Myös kontrasti näytön valkoisten pikselien ja pikimustien pikselien välillä on terävä. Näytön ainoa ongelma on selfiekamera. Se on sijoitettu muutaman millimetrin päähän näytön sivusta ja yläreunasta, ja se häiritsee jossain määrin kuvien ja videoiden katselua, koska niihin tulee sen kohdalle selvä musta aukko. Se on hieman sääli.

Näytön virkistystaajuus voi olla jopa 144 Hz. Kun siihen lisätään puhelimen prosessorin korkea suorituskyky, käyttökokemus on sujuva, vaikka puhelimella selattaisiin nopeasti pitkiä verkkosivustoja.

Puhelujen ääni kuulostaa hyvältä, ja kiinteä kaiutin on yllättävän laadukas, joten podcasteja tai musiikkia voi hyvin kuunnella ilman kuulokkeita. Langallisia kuulokkeita suosiville Zenfone 10:ssä on viime aikoina harvinaiseksi käynyt kuulokeliitäntä.

Kolme kuvaa sekunnissa

Puhelimessa on monia tervetulleita ominaisuuksia, esimerkiksi langaton lataus. Ihastuimme välittömästi myös äänenvoimakkuuspainikkeessa olevaan kameran oikopolkuun. Jos painiketta painaa kaksi kertaa peräkkäin, kamera ottaa nopeasti kolme kuvaa, vaikka näyttö olisi pois päältä eikä puhelinta olisi edes avattu. Kolmen kuvan ottaminen kestää vain noin sekunnin, joten toiminnon avulla saa napattua kuvia tilanteista, jotka muuten jäisivät tallentamatta. Jos valokuvaus ei innosta, pikanäppäimeen voi vaihtaa jonkin muun toiminnon. Vastaavasti minkä tahansa kohdan napauttaminen puhelimen taustapuolella tallentaa kopion puhelimen näytöllä sillä hetkellä näkyvästä kuvasta. Se on hyvä idea.


+ Tyylikäs näyttö

+ Kätevät pikatoiminnot

– Selfie-kamera liian näkyvästi esillä

Conclusion

Zenfone 10 on lähes virheetön puhelin, joka mahtuu pienen kokonsa ansiosta helposti housujen taskuun.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Suoritin
Qualcomm SM8550-AB Snapdragon 8 Gen 2
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt
Näytön koko
5,92"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Liitännät
USB C
Akun kapasiteetti
4.300 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13
Verkko
Wi-Fi 7, 5G, Bluetooth 5.3
Mitat
14,7 x 6,8 x 0,9 cm
Paino
172 g
Kamera
50 MP
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 1913 single-core, 5467 multi-core, 8902 GPU OpenCL