Asus ZenFone 5Z

Puhelinjättien lippulaivojen huokea haastaja 6,2-tuumaisella näytöllä ja tekoälyllä, joka tuo järkeä niin lataukseen kuin valokuvaukseen.

tekijä Mathias Alsted Lund Flinck #Puhelimet #Asus
8.2

Mobiilimaailman suuriin trendeihin kuuluu puhelimen reunasta reunaan ulottuva näyttö, eikä Asuksen ZenFone 5Z ole tässä suhteessa poikkeus. Puhelimen 6,2-tuumainen näyttö on varustettu ohuella mustalla kehyksellä ja yläreunan pienellä mustalla etukameran alueella.

Ensivilkaisulla ratkaisu vaikuttaa kömpelöltä, mutta se unohtuu nopeasti, sillä näytön tuottama kuva on upea ja toistojälki terävä niin videoissa kuin valokuvissakin. Väreissä on hehkua ja sävykkyys kohdallaan niin, että kuva erottuu myös kirkkaassa valossa.

ZenFone 5Z:n näytön alla hurisee tehokas Snapdragon 845 -suoritin varmistaen, että laite toimii huippunopeasti ja pyörittää ongelmitta vaativiakin sovelluksia. Joidenkin sovellusten kohdalla – kuten muun muassa Facebookin kanssa – esiintyi pientä tökkimistä, kun puhelin reagoi hitaahkosti painalluksiin näytön kulmissa.

Älykäs luuri
Yksi ZenFone 5Z:n vahvuuksista on Asuksen mukaan laitteen tekoäly, joka optimoi kaiken valokuvauksesta akun lataamiseen. Lataus toimiikin nopeasti, ja täydellä latauksella saa 24 tuntia käyttöaikaa, kun puhelinta käyttää tosissaan. Lisäksi puhelin osaa mukauttaa kamera-asetukset erilaisiin tilanteisiin. Mukautus tapahtuu nopeasti ja kuvista tulee oikein hienoja myös haastavissa valaistusolosuhteissa.

Etukamera ei kuitenkaan osu napakymppiin joka kerta. Kuvanlaatu on kyllä ihan laatuunkäypä, mutta kun etukameraa käyttää kasvojentunnistajana ja yrittää avata puhelimen lukituksen, menestys on vaihteleva ja virheitä tulee usein, jolloin lukitus pitää lopulta avata salasanalla tai takapaneelin sormenjälkilukijalla – joka kyllä toimii luotettavasti ja nopeasti.

Perustason puhelinominaisuudet toimivat kuitenkin moitteettomasti; viestien kirjoittaminen Zenfone 5Z:lla on helppoa ja keskustelukumppanin ääni kuuluu selkeästi puhelun aikana.

+ Toimii nopeasti
+ Ottaa upeita kuvia
+ Hyvä näyttö
– Epävakaa kasvojentunnistus

Katso päivän hinta Asus ZenFone 5Z -puhelimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Conclusion

Asus ZenFone 5Z on hyvin varusteltu ja nopea puhelin, jonka hinta on kohtuullinen. Pieniä marmatuksen aiheita kuitenkin on, kuten epävarma kasvojentunnistaja.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Suoritin
Snapdragon 845
Muisti
6 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
6,2"
Näytön tarkkuus
2246 x 1080 px
Liitännät
USB-C
Akkukesto
24 t
Akun kapasiteetti
3300 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 8.0
Verkko
802.11ac
Mitat
15,3 x 7,57 x 0,77 cm
Paino
155 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
12 + 6 MP kaksoiskamera (taka), 8 MP (etu)
Microsd-korttipaikka
On (max 2 Tt)
Muuta
Kasvojentunnistustekniikka