Asus ZenFone 6

Kääntyvällä kameralla varustettu pätevä Android-puhelin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Asus
9.0

Taiwanilainen Asus-yhtiö valmistaa erilaisia elektroniikkalaitteita, mutta älypuhelimet eivät kuulu laajan tuotevalikoiman tunnetuimpaan päähän.

Siitä huolimatta yhtiön ZenFone-puhelinsarja on edennyt jo kuudenteen versioon. Sarjan puhelimet ovat usein olleet suhteellisen edullisia mutta hyvillä ominaisuuksilla varustettuja.

ZenFone 6:n erikoisuus on kääntyvä kaksoiskamera. Kamerassa on pieni sarana, jonka avulla takakamera kääntyy tarvittaessa etukameraksi, jos haluaa soittaa videopuhelun tai ottaa selfien. Kääntyessään eteen kamera pitää surisevaa ääntä, mikä huvittaa aluksi. Sarana vaikuttaa kuitenkin erittäin heiveröiseltä ja sellaiselta, että se saattaa mennä helposti rikki.

Kääntyvällä kameralla on silti hyvät puolensa. Vaikka kuvanlaatu ei ylläkään Huawein ja Samsungin huippumallien tasolle, saa ZenFone 6:n kameralla otettua hyviä kuvia. Ja kun samaa kameraa käytetään myös selfieiden ottamiseen, ovat ne laadultaan kilpailijoita parempia, joiden puhelimissa käytetään heikkolaatuisempaa etukameraa. ZenFonen näytössä ei myöskään ole häiritsevää lovea etukameraa varten.

Näyttö on yksi niistä kohdista, joissa on säästetty. Puhelimessa ei ole oled-näyttöä, kuten kalleimmissa malleissa, vaan ips-näyttö. Siinä on oled-näyttöjä huonompi kontrasti ja tummien sävyjen toisto.

Sormenjälkilukija on sijoitettu taakse, ja siihen yltää helposti keskikokoisella miehen kädellä. Sormenjälkilukija toimii hyvin ja tuntuu reagoivan vähän nopeammin kuin testaamissamme puhelimissa, joissa lukija on upotettu näyttöön.

ZenFone 6:ssa on peräti 5000 milliampeeritunnin akku, joten kohtuullisella käytöllä puhelinta pystyy käyttämään lähes kaksi vuorokautta ennen lataustarvetta. Haittapuolena on kuitenkin se, että puhelin on painava, eikä sitä välttämättä halua pitää kädessä pitkiä aikoja. Miinukseksi voidaan laskea myös se, ettei puhelin tue langatonta latausta, vaan lataukseen käytetään laitteen usb-c-liitäntää.

ZenFone 6 ei ehkä pärjää kilpailijoilleen ihan kaikilla osa-alueilla, mutta kun ottaa laitteen hinnan huomioon, niin rahalle saa todella paljon vastinetta.


+ Edullinen hinta
+ Pitkä akkukesto
– Ei tue langatonta latausta

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta Asus ZenFone 6 -puhelimelle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Conclusion

Asus ZenFone 6 on lähes kilpailijoiden huippumallien tasolla, mutta hinta on huomattavasti edullisempi.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 855
Muisti
6 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
6,4"
Näytön tarkkuus
2340 x 1080 px, 19,5:9-kuvasuhde
Liitännät
Usb-c
Akkukesto
Jopa 2 vrk kohtuukäytöllä
Akun kapasiteetti
5000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 9.0
Verkko
Wlan 802.11ac
Mitat
159,1 x 75,4 x 9,2 mm
Paino
190 g
Sormenjälkilukija
Takaosassa
Kamera
48 + 13 MP
Microsd-korttipaikka
On