Asus Zenfone 7 Pro

Nopea puhelin kääntyvällä kolmen kameran moduulilla.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Asus
9.3

Zenfone 7 Pro on yksi tämän hetken nopeimmista puhelimista, ja vaikka hinta on korkea, niin vastaavat puhelimet maksavat yleensä vielä enemmän.

Asus ei ole yhtä suuri nimi puhelinmarkkinoilla kuin Apple, Samsung ja Huawei. Se tuntuu jossain määrin epäoikeudenmukaiselta, sillä Asuksen Zenfone-sarjan puhelimet ovat todella hyviä, ja uusi Zenfone 7 Pro on paras kaikista.

Kaikki älypuhelimet näyttävät melko samanlaisilta, mutta Zenfone 7 Pro erottuu selvästi joukosta kääntyvän kameramoduulin ansiosta. Jos haluaa ottaa selfien tai soittaa videopuhelun, niin Sonyn valmistama kolmen kameran moduuli kääntyy puhelimen takaosasta etupuolelle moottorin avulla. Kameramoduuli toimii erittäin hyvin ja Asus kutsuukin sitä maailman parhaimmaksi selfiekameraksi. Vaikka kameramoduuli ei ole takakamerana aivan samaa tasoa kuin esimerkiksi Huawein tai Applen parhaat kamerat, niin etukamerana se pesee selvästi kilpailijansa.

Zenfone 7 Pro on nopea puhelin. Se kävi ilmi nopeusmittauksistamme sekä kaikesta, mitä puhelimella tehtiin. Puhelimen nopeuteen ei vaikuta pelkästään tehokas suoritin. Myös näytön virkistystaajuus on niin suuri, että jopa pienet päivittäiset toimet, kuten asennettujen sovellusten luettelon vierittäminen, näyttävät vaikuttavalta. Vaikka verkkosivun tekstejä vierittäisi nopeasti alaspäin, yksittäiset sanat ovat silti luettavissa, eikä niistä tule sumeita, ohikiitäviä tekstirivejä.

Näyttö teki kaiken kaikkiaan erittäin hyvän vaikutelman, ja vaikutelmaa vain paransi se, että painikkeiden ja kiinteän etukameran puuttumisen vuoksi näyttö peittää koko puhelimen etupuolen.

Sormenjälkilukija on sijoitettu virtapainikkeeseen puhelimen kylkeen. Lukija reagoi saman tien, kun sormen asettaa sen päälle, ja se toimii paremmin kuin ne kilpailijoiden sormenjälkilukijat, jotka on upotettu näyttöön.

Asuksen puhelimelta olisi voinut odottaa langatonta latausta ja kuulokeliitäntää. Lisäksi puhelin on yllättävän painava. Muuten Zenfone 7 Prosta on vaikea löytää mitään kritisoitavaa. Painokin johtuu siitä, että puhelimessa on suuri akku, joka pitää laitteen toiminnassa lähes kaksi vuorokautta yhteen menoon – jopa ahkeralla käytöllä.


+ Kätevä kameraratkaisu

+ Hyvä näyttö

+ Erittäin nopea

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

 

Conclusion

Asus Zenfone 7 Pro on joka suhteessa erinomainen puhelin, joka pystyy kilpailemaan hieman kalliimpien huippupuhelimien kanssa.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Suoritin
Qualcomm SM8250 Snapdragon 865+
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,67"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 px
Liitännät
Usb-c
Akkukesto
Noin kaksi vuorokautta
Akun kapasiteetti
5000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 10, ZenUI 7
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mitat
16,51 x 7,73 x 0,96 cm
Paino
230 g
Sormenjälkilukija
Virtapainikkeessa
Kamera
64 MP, 8 MP (tele), 12 MP (ultralaajakulma)
Microsd-korttipaikka
On
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench: 3302 (v5.1), GFXBench: 46 fps (ES 3.1 onscreen)