De to store kameraer har billedstabilisering.

Asus Zenfone 9

Tässä luksuspuhelimessa on nopea prosessori, modernit verkkoyhteydet ja kameroissa kuvanvakaimet.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Puhelimet #Asus
9.2

ASUS Zenfone 9 on hieman pienempi kuin useimmat muut matkapuhelimet. Sen prosessori on kuitenkin salamannopea, näyttö huippuluokkaa ja kaikki kamerat ottavat hyviä kuvia ongelmitta. Tämä ei ole halpa puhelin, mutta se on hyvä!

Suorituskyky on erinomainen, näyttö reagoi nopeasti ja kaikki tapahtuu tyylikkään sulavasti. Monia muita nopeita puhelimia vaivaavia ylikuumenemisongelmia ei ole.

Puhelimen visuaalista ilmettä hallitsevat laitteen takana olevat kaksi suurta kameraa. Niissä on mekaaninen kuvanvakain, joka auttaa vakauttamaan kuvaa varsinkin zoomia käytettäessä. Kuvanvakain on hyvä apuväline, kunhan kuvan hienoiseen ”leijumiseen” tottuu.

Kamerasovellusta ja jopa sen monia videokuvausvaihtoehtoja on helppo käyttää. Videota voi kuvata hitaalla tai nopealla asetuksella, ja videokuvaa voi tallentaa jopa 8K-tarkkuudella. Valitettavasti tallennuskapasiteettia ei ole mahdollista laajentaa SD-kortilla.

Kuvanlaatu on periaatteessa hyvä, vaikka värit ovatkin hieman vaisut. Edessä olevan selfie-kameran laatu on kerrankin samaa luokkaa kuin isojen takakameroiden. Tämä on tervetullut parannus!

Olemme iloisia myös siitä, että puhelin on erittäin vankkarakenteinen. Sormenjälkitunnistin ja muut sivuilla olevat painikkeet ovat tarkkoja ja helppokäyttöisiä. Mukana tulee erinomainen suojakotelo, ja puhelin on täysin vedenpitävä.

Langattomat yhteydet ovat odotetusti uusinta mallia. 5G on itsestäänselvyys, samoin Wi-Fi 6E. Bluetooth-versio on 5.2 aptX-pakkauksella, ja äänistandardeja on useita. Puutteita ei tällä saralla ole. Lataamiseen tarvittavan USB-C-liitännän lisäksi puhelimessa on myös kuulokeliitäntä.

Android-käyttöjärjestelmä on uusin versio 12, jossa on monenlaisia parannuksia. ­Puhelimen asetusten määrittäminen ja käytön aloittaminen käy nopeasti. Toimintoja käytettäessä näytölle ­ilmestyy apu- ja opastusehdotuksia. Käyttäjä pääsee siis nopeasti alkuun, mutta saa toisaalta tarvittaessa myös apua.

Puhelimen mukana toimitetaan suuri 30 watin laturi, joka lataa puhelimen täyteen tunnissa. Pienehkö koko ei valitettavasti mahdollista langatonta latausta.

Plus / minus:
+ Vankkarakenteinen ja vesitiivis 
+ Hyvä ja nopea näyttö 
– Tallennustilaa ei voi laajentaa

Conclusion

Tässä luksuspuhelimessa on nopea prosessori, modernit verkkoyhteydet ja kameroissa kuvanvakaimet.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Suoritin
Snapdragon 8+ Gen 1 3,2 Ghz
Muisti
16 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
5,9 tomme
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Akun kapasiteetti
4300 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 12
Verkko
5G, WiFi 6E
Mitat
14,7 x 6,8 x 0,95 cm
Paino
165 g
Kamera
50 / 12 megapixel
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4380