Asus Zenfone Max Plus

Hyvin tehty huokea ja suurella näytöllä varustettu puhelin, joka sopii useimpiin käyttötarkoituksiin.

tekijä Markus Dahlberg #Puhelimet #Asus
7.8

Uusi, edullisen hintaluokan Asus ZenFone Max Plus -puhelin on varustettu 5,7 tuuman näytöllä, jonka kuvasuhde on 18:9, tai oikeammin sanottuna 2:1. Näyttö on nimittäin kaksi kertaa leveyttään korkeampi.

Formaatti sopii erinomaisesti esimerkiksi elokuvien katseluun. Ja kun tähän lisätään vielä full hd -tarkkuus, niin eiköhän laite ala kiinnostaa.

Max Plus näyttää hyvältä ja tuntuu huomattavasti kalliimmalta kuin mitä hintalappu kertoo. Puhelimessa on metallirunko, ja lähes reunoihin asti ulottuva pyöristetty lasipinta tuntuu mukavalta ja antaa puhelimelle modernin ilmeen.

Myös katsaus teknisiin tietoihin herättää toiveita. Puhelimessa on kasvojentunnistus, kaksoiskamera, pitkä akkukesto ja kahdeksanytiminen suoritin.

Lähemmässä tarkastelussa selviää kuitenkin syitä puhelimen huokealle hinnalle. Esimerkiksi lataus tapahtuu mikro-usb-liitännän kautta, eikä uudemman usb-c-liitännän kautta. Puhelin ei tue nopeinta 802.11ac-verkkostandardia, eikä suoritin kuulu kaikkein nopeimpiin malleihin.

Näytössä on ips-paneeli ja värit toistuvat upeina. Näyttö reagoi nopeasti kosketuksiin ja toimii kaiken kaikkiaan moitteettomasti.

Äänessä ei ole kehumista, joten elokuvia katseltaessa kannattaa käyttää kuulokkeita.

Kaksoiskamerasta huolimatta kuvat eivät ole erityisen näyttäviä. Laatueron huomaa selvästi, kun kuvia vertaa kalliimmilla puhelimilla otettuihin kuviin. Jos kamera on tärkeä, ei ZenFone Max Plus ole oikea puhelinvalinta.

Puhelimen mukana tulee ilahduttavasti mikro-usb/usb-kaapeli (otg-kaapeli), jonka avulla puhelimeen voi yhdistää erilaisia usb-lisälaitteita ja myös ladata niitä puhelimen akulla.

Lataustoimintoa tuskin kuitenkaan tarvitsee muuten kuin äärimmäisessä hätätilanteessa. Puhelimen akku on toki tehokas ja pitää puhelimen käyttökunnossa pitkään, mutta kuormituksessa puhelin saattaa kuumeta ja akku kulua parissa tunnissa.

ZenFone Max Plus on mielenkiintoinen puhelin, jossa on monia hyviä ominaisuuksia. Suorituskyvyssä on kuitenkin toivomisen varaa. Näyttö nykii toisinaan ja sovellukset toimivat laiskasti.

Huippuluureja huomattavasti halvempi ZenFone on kuitenkin hyvä puhelin, jota käyttää mielellään.

 

+ Sopiva hinta
+ Hyvin tehty
– Huono kamera
– Vanhentunut verkkostandardi

 

Katso päivän hinta Asus ZenFone Max Plus -puhelimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Conclusion

Suuri puhelin hyvään hintaan, mutta tekniikka on hieman vanhentunutta, eikä kameraakaan voi kehua.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Suoritin
ARM Cortex A53, kahdeksan ydintä (4 x 1,5 GHz + 4 x 1.0 GHz)
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
5,7"
Näytön tarkkuus
2160 x 1080 px
Liitännät
Mikro-usb, kuulokeliitäntä
Akkukesto
26 t
Akun kapasiteetti
4130 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.0
Verkko
802.11n, Bluetooth 4.0, Wi-Fi direct
Mitat
152,6 x 73 x 8,8 mm
Paino
160 g
Sormenjälkilukija
Takakannessa
Kamera
16+8 / 8 Mpx (taka/etu)
Microsd-korttipaikka
microSD (max 256 Gt)
Muuta
Sovitin muiden laitteiden lataukseen
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
58429 (Antutu)