Du kan selv bestemme, hvad der skal ske, når du trykker på den orange knap på siden.

CAT S42

Kovaa käyttöä kestävä työpuhelin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Cat
7.2

CAT S42 on kovaa käsittelyä kestävä, niin sanottu vahvistettu puhelin. Se ei ole erityisen nopea, siinä ei ole upeaa näyttöä eikä monipuolista monikamerajärjestelmää, mutta laitteen voi pudottaa pelkäämättä, että se menee rikki.

Puhelimessa on pyöristetyt ja paksulla muovilla päällystetyt kulmat. Koko takaosaa peittää uritettu muovikuori, joka estää puhelinta liukumasta kädestä, vaikka käsi olisi märkä. Puhelin pudotettiin testin aikana kymmenen kertaa korkeudelta, jolla laitetta yleensä pidetään kädessä. Vaikka puhelin pudotettiin ohuella muovilla päällystetylle betonilattialle, ei laitteessa näkynyt jälkeenpäin naarmuakaan.

Puhelimen kyljissä oleviin suuriin painikkeisiin on helppo osua – jopa hanskat kädessä. Vasemmassa kyljessä on ohjelmoitava pikanäppäin, johon voi liittää haluamansa toiminnon, esimerkiksi soiton tiettyyn numeroon.

CAT S42:n ulkoisessa olemuksessa vain yksi asia ei osu aivan naulan kantaan, nimittäin pohjassa oleva micro-usb-latausliitäntä, jota voi pitää jo melko vanhentuneena. Vaihtoehtoinen usb-c-liitäntä on erittäin yleinen nykyään, ja lisäksi se on symmetrinen, joten latauskaapeli on helpompi liittää olosuhteissa, joihin S42 on tarkoitettu.

Puheluissa on laadukas äänentoisto, ja äänenvoimakkuuden saa säädettyä kovalle, joten taustamelusta huolimatta on helppo kuulla, mitä toinen osapuoli sanoo.

Valitettavasti puhelimen komponentit eivät tee yhtä suurta vaikutusta kuin ulkokuori. Suoritin vaikuttaa väsähtäneeltä, ja pitkää sivustoa vierittäessä viive on helposti havaittavissa. Myöskään kamera ei pärjää samassa hintaluokassa oleville kilpailijoille. CAT S42 on kuitenkin hieman erityyppinen puhelin, sillä se on tarkoitettu ammattikäyttöön esimerkiksi rakennustyömaalle.

Aloitusnäytössä olevasta Toolbox-kuvakkeesta pääsee ammattilaisille suunnattuihin sovelluksiin. Niiden joukossa on muun muassa erilaisia mittauksiin ja mittayksiköiden muuntamiseen tarkoitettuja sovelluksia.

Puhelimen hintaa voidaan pitää kohtuullisena. Ja jos etsii kovaa käsittelyä kestävää puhelinta, on CAT S42 erittäin varteenotettava vaihtoehto. Pelkästään komponenttiensa puolesta sitä ei kannata hankkia.


+ Kestää kovaa käsittelyä

+ Hyvät painikkeet

– Alhainen suorituskyky

– Vanhentunut latausliitäntä

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

 

Arvio

Vahvistettu puhelin, joka kestää pudotuksen niin lattialle kuin lätäkköön.

Ominaisuudet

Merkki
Cat
Suoritin
Quad-core 1,8 GHz Cortex-A53
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
5,5"
Näytön tarkkuus
1440 x 720 px
Liitännät
Micro-USB
Akkukesto
34 t
Akun kapasiteetti
4200 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 10
Verkko
Wi-Fi 5
Mitat
161,4 x 77,3 x 12,7 mm
Paino
220 g
Sormenjälkilukija
Ei
Kamera
13 MP, f/2.0.aukko, PDAF-tarkennus (taka), 5 MP (etu)
Microsd-korttipaikka
On