Doro 1362

Erittäin selkeä puhelin iäkkäämmille käyttäjille, joille älypuhelimet ovat liian monimutkaisia.

tekijä Peter Skjovbjerg Jensen #Puhelimet #Doro
8.5

Vanhemmille ihmisille suunnattuja, isolla näytöllä ja näppäimillä varustettuja puhelimia valmistavan Doron uusi malli on Doro 1362. Laite tuo mieleen 90-luvun puhelimet, mikä sinänsä ei ole huono asia, sillä puhelin on selkeä, helppo ottaa käyttöön ja käyttäjäystävällinen.

Etupuolella ovat suuret puhelupainikkeet, jotka ovat nykyään jo harvinaisia. Puhelimen sivusta löytyy painike, joka muuttaa laitteen taskulampuksi sytyttämällä yhdysrakenteisen salaman.

Myös Doron käyttöliittymä on selkeä. Puhelimella ei pääse nettiin, eikä siinä voi käyttää sovelluksia. Puhelu- ja tekstiviestitoiminnon lisäksi laitteessa on FM-radio, kalenteri ja herätystoiminto. Puhelin opastaa koko käyttöönottovaiheen läpi, ja mukana tulee vielä erittäin perusteellinen käyttöohje.

Tekstiviestien naputtelu on hieman hankalaa, sillä puhelimessa ei ole sanakirjaa. Esimerkiksi S-kirjain vaatii neljä 7-näppäimen painallusta sen sijaan, että kirjoittaisi sanan. Aikaisemmissa Doro-malleissa on ollut sanakirja.

Doro 1362:n takaosassa on avunpyyntöpainike, jonka voi määrittää soittamaan haluamalleen henkilölle. Kun avunpyyntöpainiketta pitää pari sekuntia painettuna, puhelin soittaa ennalta määrättyyn numeroon. Painike on kätevä apu vanhemmille käyttäjille, jos he sattuvat esimerkiksi kaatumaan, eivätkä pääse omin voimin ylös.

Puhelimen takaosassa on myös kamera. Sitä ei voi kehua, mutta puhelin ei ole tarkoitettukaan käyttäjille, jotka ovat tarkkoja kuviensa laadusta.

 

+ Erittäin helppo ottaa käyttöön
+ Avunpyyntöpainike
+ Selkeä käyttöliittymä
– Ei sanakirjaa tekstiviesteissä

 

Lisätietoja Doro 1362 -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Doro 1362 -puhelimessa on ohjattu käyttöönotto ja todella selkeä käyttöliittymä. Puhelin sopii käyttäjälle, joka ei tarvitse paljon toimintoja ja jolle älypuhelin on liian hankala käyttää.

Ominaisuudet

Merkki
Doro
Suoritin
MT6260A
Näytön koko
2,4"
Näytön tarkkuus
320 x 240 px
Liitännät
Micro-USB
Akkukesto
Valmiusaika 375 t
Akun kapasiteetti
800 mAh
Verkko
2G
Mitat
126 x 62 x 13 mm
Paino
96 g
Sormenjälkilukija
Ei
Kamera
2 Mpx
Microsd-korttipaikka
On
Muuta
Ikäihmisille suunnattu