Doro 8040

Senioreille sopiva älypuhelin, joka ei ole liian tekninen. Laiteesta löytyvät vain oleellisimmat toiminnot ja asetukset.

tekijä Niklas Ernst #Puhelimet #Doro
7.5

Doro on ruotsalainen matkapuhelinvalmistaja, joka on erikoistunut tekemään yksinkertaisia ja “vanhanaikaisia” puhelimia varttuneempia käyttäjiä varten. Doron puhelimissa on selkeä näyttö, fyysiset valikkonäppäimet ja rajallinen määrä toimintoja.

Doro 8040 -malli on tehty samalla reseptillä, mutta sitä on täydennetty ominaisuuksilla, joita voi odottaa tämän päivän älypuhelimelta. Puhelimessa on esimerkiksi suuri näyttö, sovelluksia, pääsy nettiin ja kamera sekä edessä että takana.

Puhelimessa on muovikuoret, ja laite tuntuu kestävältä. Näyttö on viisituumainen, joten siitä erottaa helposti kaiken tarvittavan, vaikka näkö ei olisi kaikkein parhain. Kuvakkeet ja fyysiset näppäimet ovat suurikokoiset ja selkeät.

 

Riisutut valikot

Doro 8040 -puhelimessa on melko riisutut valikot. Se tarkoittaa sitä, että Androidin perinteisiin asetuksiin ei välttämättä pääse käsiksi, mutta tärkeimpiin asetuksiin on kuitenkin pääsy. Niitä ovat muun muassa ääni, aloitusnäyttö, internet ja hälytykset.

Kamera toimii hienosti niin kauan kuin valoa on riittävästi. Puhelin on varustettu erillisellä kamerapainikkeella. Takakannessa on lisäksi hätätilanteita varten avunpyyntöpainike, jonka voi määrittää lähettämään viestin tai soittamaan tiettyyn numeroon heti, kun painiketta painetaan.

Yleisesti ottaen puhelimella on helppo lukea uutisia, tarkistaa sähköpostit ja Facebook-päivitykset sekä katsella videoleikkeitä. Puhelinta ei ole tarkoitettu raskaita tehtäviä varten. Suuri plussa on telakka, jossa puhelimen saa ladattua ja jonka kautta saa käyttöönsä esimerkiksi herätyskellon ja pääsee katselemaan kuvaesityksiä.

 

+ Edullinen

+ Kätevä telakka

+ Hyvän kokoinen

– Kamera voisi olla parempi

Lisätietoja Doro 8040 -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Doro 8040 on hyvä valinta niille, jotka haluavat yksinkertaisen ja helppokäyttöisen puhelimen, jolla pääsee kuitenkin nettiin, ja jolla voi ottaa kuvia ja käyttää sovelluksia kuten Google Maps.

Ominaisuudet

Merkki
Doro
Suoritin
MTK MT6738
Muisti
2 Gt
Tallennustila
16 Gt
Näytön koko
5"
Näytön tarkkuus
1280 x 720 px
Liitännät
Micro-usb, kuulokeliitäntä
Akun kapasiteetti
2920 mAh Li-ion
Käyttöjärjestelmä
Android 7.0
Verkko
4G
Mitat
148 x 70 x 9.5 mm
Paino
165 g
Sormenjälkilukija
Ei
Kamera
8 Mpx + 2 Mpx
Microsd-korttipaikka
On (max 32 Gt)