Doro 8080

Ikääntyneiden ja erityistarpeita omaavien puhelin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Doro
9.0

Ruotsalainen Doro-yhtiö on erikoistunut valmistamaan puhelimia, jotka sopivat ikäihmisille ja erityistarpeita omaaville käyttäjille. Doro 8080 on yhtiön tähän mennessä onnistunein älypuhelin. Tyylikkäässä laitteessa on valkoinen takakansi ja kuparinväriset kyljet.

Puhelimessa ei ole käytetty kaikkein kalleimpia komponentteja, mutta laitteen käytettävyys on huippuluokkaa. Doro 8080:ssa on monia hyödyllisiä toimintoja kohderyhmäänsä ajatellen. Puhelin on esimerkiksi yhteensopiva kuulolaitteiden kanssa ja äänen voi optimoida taajuudelle, jonka ikäihmiset kuulevat paremmin.

Värisokeat käyttäjät voivat puolestaan valita erilaisista väriteemoista vaihtoehdon, joka helpottaa näytön tapahtumien näkemistä.

Käyttäjä saa ensimmäisellä käyttökerralla opastuksen puhelimen käyttöjärjestelmään. Opastus on tehty niin selkeäksi, että useimmat pysyvät perässä.

Opastuksessa näytetään muun muassa, miten kosketusnäyttöä käytetään pyyhkäisemällä näytön poikki ja miten kuvakkeita voi siirtää vetämällä. Aloitusnäytöllä on vain vähän kuvakkeita, ja niiden alla olevat tekstit ovat tavallista suuremmalla, mikä helpottaa lukemista.

Puhelin ladataan mukana tulevan telakan avulla. Vaihtoehtoisesti lataukseen voi käyttää tavallista usb-c-kaapelia.

Puhelimen takakannessa on erityinen hälytyspainike. Sitä painamalla puhelin ottaa yhteyden ennalta määrättyyn yhteyshenkilöön. Yhteyshenkilön puhelimessa pitää olla asennettuna Doro-sovellus, joka hälyttää, jos esimerkiksi vanha äiti on painanut oman puhelimensa hälytyspainiketta.


+ Huokea

+ Hälytyspainike

+ Suuret tekstit

– Ei erityisen nopea

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseuranta.fi-palvelusta.

Conclusion

Doro 8080 on helppokäyttöinen puhelin, jonka toiminnoissa on otettu huomioon ikäihmisten tarpeet.

Ominaisuudet

Merkki
Doro
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 439
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
5,7"
Näytön tarkkuus
1440 x 720 px
Liitännät
Usb-c
Käyttöjärjestelmä
Android
Verkko
Bluetooth 5.0
Mitat
156,7 x 73,6 x 8,72 mm
Paino
175 g
Sormenjälkilukija
On, painikkeena
Kamera
16 MP
Microsd-korttipaikka
On