Kameramodulet sidder i et bredt bånd på tværs af bagsiden af Pixel 8 Pro.

Google Pixel 8 Pro

Google osoittaa Pixel 8 Prolla, miten hyvä Android-puhelin voi olla, mutta tallennustilaa voisi olla enemmän.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Google
8.9

Pixel 8 Pro on kallis, mutta se kuuluu nykyhetken parhaisiin kännyköihin.

Google on sekä käyttöjärjestelmän että itse puhelimen takana, ja ne toimivat hyvin yhteen. Käytössä on Android-versio ilman räätälöintejä, joilla muut puhelinvalmistajat usein muokkaavat käyttöjärjestelmää. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että saat uusimmat Android-päivitykset heti, kun ne ovat saatavilla. Google lupaa puhelimelle jopa seitsemän vuoden päivitykset.

Prosessori on nopea ja näyttö on huippuluokkaa, joten puhelinta on mukava käyttää sekä päivittäisiin askareisiin että tarvittaessa vaativammissa tehtävissä, kuten pelaamisessa tai omien videoiden editoinnissa. Pixel 8 Pro antaa laadukkaan vaikutelman kädessä pidettäessä: puhelinta ympäröivä alumiinireunus on vankka, ja harvalukuiset painikkeet tuntuvat kestävän kovaa käyttöä.

Takana kameramoduulin kohdalla on koko puhelimen halki kulkeva leveä kaistale, joka työntyy esiin muutaman millimetrin verran. Sen lisäksi, että muotoilu näyttää hyvältä, niin kaistale varmistaa myös sen, ettei puhelin keiku pöydällä käytettäessä.

Kamera ottaa hyviä kuvia kaikissa valaistusolosuhteissa. Tämä ei johdu ainoastaan kameran hyvästä optiikasta vaan myös kuvia käsittelevästä ohjelmistosta. Yhdistämällä elementtejä useista samanlaisista kuvista, jotka on otettu nopeasti peräkkäin, kamera ei ota vain upeita kuvia hämärässä vaan myös ryhmäkuvia, joissa kenenkään silmät eivät ole kiinni. Kamera voidaan avata painamalla virtapainiketta kahdesti. Se toimii myös, vaikka puhelin olisi lukittu, joten voit ottaa kuvan vain muutaman sekunnin kuluttua siitä, kun nappaat puhelimen taskusta.

Testasimme Pixel 8 Pron halvinta versiota, jossa on ainoastaan 128 gigatavua tallennustilaa käyttöjärjestelmälle, sovelluksille, valokuville, videoille ja kaikelle muulle, mitä haluat tallentaa puhelimeesi. Se ei ole pro-tason ominaisuus etenkään, kun tallennustilaa ei voi edes laajentaa SD-kortilla. 256 gigatavun malli ei kuitenkaan ole paljoakaan kalliimpi.

Pixel 8 Pron mukana tulee ominaisuuksia, joista Google yleensä veloittaa, kuten mahdollisuus poistaa häiritseviä elementtejä valokuvista. Voit myös käyttää Google VPN:ää suojaamaan internetyhteytesi, ja se olisi muutoin maksullinen palvelu.


+ Vankka rakenne

+ Erinomainen kamera

– Vain 128 gigatavua tallennustilaa

Conclusion

Google osoittaa Pixel 8 Prolla, miten hyvä Android-puhelin voi olla, mutta tallennustilaa voisi olla enemmän.

Ominaisuudet

Merkki
Google
Suoritin
Google Tensor G3
Muisti
12 GB
Tallennustila
128 GB
Näytön koko
6,7"
Näytön tarkkuus
2992 x 1344 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5050 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 14
Verkko
Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3
Mitat
16,3 x 7,7 x 0,9 cm
Paino
213 g
Kamera
50 MP, 48 MP (tele), 48 MP (ultrawide), 10,5 (selfie)
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 1749 single-core, 3792 multi-core, 5167 GPU OpenCL