Telakkaan laitettuna HP Elite x3:a voidaan käyttää pöytäkoneena, isolla näytöllä, hiirellä ja näppäimistöllä.

HP Elite x3

HP Elite x3 on loistava Windows 10 -puhelin. Lisälaitteiden avulla sitä voidaan käyttää pöytäkoneen tavoin.

tekijä #Puhelimet #Hewlett Packard (HP)
9.0

HP Elite x3 on Windows 10 -puhelin, joka on varteenotettava haastaja Applen ja Samsungin huippumalleille – siitä huolimatta, että HP:n puhelin on suunnattu ensisijaisesti yrityskäyttöön.

Yksi tärkeä syy Elite x3:n hankkimiseen on Continuum-toiminto. Telakkaan laitettuun Windows 10 -puhelimeen voi liittää ison näytön, näppäimistön ja hiiren, jolloin laitetta voi käyttää pöytäkoneen tavoin. Testasimme puhelinta lisälaitteiden kanssa, ja monipuoliset käyttömahdollisuudet ovat kiinnostavia myös muille kuin kiireisille bisnesmiehille.

Tässä testissä keskitytään varsinaiseen puhelimeen, jossa on puhdaslinjainen muotoilu. Ainoat fyysiset painikkeet ovat laitteen oikeassa kyljessä olevat virta- ja volyymipainikkeet. Puhelin on suurikokoinen, iPhone 6 Plussaa vähän isompi, ja teknisten tietojen perusteella sitä voi verrata kannettavaan tietokoneeseen.

Puhelimessa on riittävästi tehoja kaikkeen tarpeelliseen, ja Windows 10 Mobile toimii nopeasti ja kitkattomasti myös raskaassa kuormituksessa. Näyttö on kirkas, siinä on hyvä kontrasti ja puhtaat värit. Muistia on neljä gigatavua, ja 64 gigatavun sisäistä tallennustilaa voidaan laajentaa jopa kahteen teratavuun microsd-kortin avulla. Elite x3:lle voi kirjautua iirisskannerin tai sormenjälkilukijan avulla, ja laite on tehty kestämään pieniä kolhuja. Puhelin on pöly- ja vesitiivis IP67-standardin mukaisesti, ja se on saanut myös asevoimien luokituksen MIL-STD 810G, joka kattaa muun muassa pudotustestit.

Elite x3:ssa on 16 megapikselin takakamera ja 8 megapikselin etukamera, ja niillä saa otettua teräviä ja laadukkaita kuvia. Stereokaiuttimet tuottavat B&O Play -äänentoistolla melko täyteläisen ja hyvän äänen, eikä puhelujen äänessäkään ole mitään huomauttamista. Peräti 4150 milliampeeritunnin akusta riittää hyvin virtaa koko päivän ahkeraan käyttöön.

HP Elite x3 on uskomattoman suorituskykyinen ja hyvä puhelin, ja hintakin on kilpailukykyinen. Ainoana miinuksena mainittakoon, että Windows 10 Mobilen sovellusvalikoima on paljon pienempi kuin iOS- ja Android-järjestelmissä.

+Vankkatekoinen puhelin
+Voidaan käyttää pöytäkoneena
+Hyvä hinta-laatusuhde
-Vähän sovelluksia verrattuna Android- ja iOS-laitteisiin

Lue lisää HP Elite x3 -puhelimesta.

Katso päivän hinta HP Elite x3 -puhelimelle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

HP Elite x3 on loistava Windows 10 -puhelin. Lisälaitteiden avulla sitä voidaan käyttää pöytäkoneen tavoin.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Suoritin
4-ytiminen Snapdragon 820
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
5,96"
Näytön tarkkuus
2560 x 1440 px
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Mobile
Mitat
8,4 x 0,8 x 16,2 cm
Microsd-korttipaikka
On