HTC 10 evo

HTC 10 evo

HTC 10 evo -puhelimessa on 5,5 tuuman näyttö ja metallikuori. Kulutusta kestävä puhelin on roisketiivis, joten sitä voi käyttää joka säässä.

tekijä Anders Daugaard #Puhelimet #HTC
8.8

Metallisella kuorella varustettu HTC 10 evo on melko kookas ja painava puhelin. Vankan tuntuinen laite on roisketiivis, joten sitä voi käyttää huoletta säässä kuin säässä.

Puhelimessa on 5,5 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on peräti 2560 x 1440 pikseliä. Niinpä puhelin sopii erinomaisesti elokuvien katseluun ja pelaamiseen. Näytölle voi avata kaksi sovellusta rinnakkain, joten esimerkiksi sähköpostit saa helposti tarkistettua samalla kun katsoo Youtube-videota tai selailee uutissivuja.

Tallennustilaa puhelimessa on 32 gigatavua, joka riittänee useimpien käyttäjien tarpeisiin. Tallennustilaa voidaan tarvittaessa laajentaa microsd-muistikortilla.

HTC:n kamerasovellus on toimiva ja helppokäyttöinen. Takakameralla otetut kuvat ovat teräviä ja värit toistuvat kirkkaina ja luonnollisina. Etukameran laajakulma-selfieen saa helposti mahdutettua suurenkin joukon.

HTC on ottanut mallia iPhone 7:stä ja jättänyt uutuusmallistaan pois perinteisen kuulokeliitännän. Sen sijaan mukana on laadukkaat nappikuulokkeet, jotka kytketään puhelimen usb type-c -liitäntään. Samaa liitäntää käytetään myös puhelimen lataamiseen, joten latauksen aikana musiikin kuunteleminen onnistuu vain erikseen hankittavilla bluetooth-kuulokkeilla.

Puhelimen suurimpana puutteena on keskinkertainen suorituskyky. HTC:n suoritin ei pärjää nopeudeltaan saman hintaluokan kilpailijoille. Toisaalta laitteen virrankulutus jää pienemmäksi, mikä näkyy akkukestossa.

Esiasennettujen sovellusten valikoima on määrältään kohtuullinen, ja useimmat sovelluksista ovat sellaisia, jotka tulisi asennettua muutenkin, kuten esimerkiksi Facebook-sovellus.

+ Vankkatekoinen
+ Hyvä kamera
– Keskinkertainen suorituskyky
– Ei kuulokeliitäntää

Arvio

HTC 10 evo on lujatekoinen puhelin tarkalla näytöllä ja laadukkaalla kameralla. Puhelimen suorituskyky ei kuitenkaan yllä samanhintaisten kilpailijoiden tasolle.

Ominaisuudet

Merkki
HTC
Suoritin
Snapdragon 810, Octa-Core 2,0 GHz
Muisti
3 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
5,5"
Näytön tarkkuus
2560 x 1440 px
Liitännät
USB type-C
Akun kapasiteetti
3200 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.0
Mitat
153,6 x 77,3 x 3,7-8,09 mm
Paino
174 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
16 Mpx
Microsd-korttipaikka
On