Testissä Honor 9

Huawei Honor 9

Huippunopea puhelin, joka tuntuu hintaansa kalliimmalta.

tekijä #Puhelimet #Huawei
9.0

Huawei Honor 9 kuuluu siihen sarjaan puhelimia, jotka edullisesta hinnastaan huolimatta pystyvät kilpailemaan ominaisuuksillaan kalliiden huippumallien kanssa. Puhelimessa on tehokkaat komponentit ottaen huomioon, että se maksaa alle 500 euroa.

Honor 9 on tyylikäs puhelin suurella näytöllä, ja kotipainikkeena toimivan sormenjälkitunnistimen molemmilla puolilla on merkitsemätön kapasitiivinen painike. Puhelimessa on hieman kaareva takalasi, jonka ansiosta laite istuu hyvin käteen. Metallinen kehys saa puhelimen tuntumaan vankkatekoiselta mutta myös melko painavalta.

Toisin kuin Honor 8:ssa ja monissa muissa Huawein puhelimissa, Honor 9 -mallissa sormenjälkitunnistin on sijoitettu laitteen etupuolelle. Se tuntuu hyvältä ratkaisulta, vaikka joku toinen voi olla toista mieltä. Honor 9:ssä on testaamistani puhelimista kaikkein vikkelimmin reagoiva sormenjälkitunnistin. Ensimmäisellä käyttökerralla tuntui melkein siltä kuin tunnistin olisi avannut lukituksen jo ennen kuin sormi ehti koskettaa sitä.

Puhelimen käyttö sujui kaikin puolin nopeasti ja kitkattomasti. Mikään ohjelma, jolla laitetta testattiin, ei tuntunut hidastavan sen vauhtia. Asetusten kanssa tuli leikittyä tunnin verran – ei siksi, että tehdasasetukset eivät olisi olleet riittävän hyvät, vaan siksi, että puhelimessa on niin monia pikkuasioista, joita voi muuttaa omien mieltymysten mukaan. Esimerkiksi kahden kapasitiivisen painikkeen toiminnot voi vaihtaa päikseen, aloitusnäytön kokoonpanoa voi muuttaa vapaasti sekä määrittää puhelimelle automaattiset käynnistys- ja sulkeutumisajat.

Puhelimessa on takana kaksi kameraa, 20 megapikselin mustavalkokamera ja 12 megapikselin värikamera. Kuvat ovat teräviä, ja varsinkin muotokuvat ovat omaa luokkaansa. Kaksoiskamerassa on todella paljon asetuksia ja toimintoja, joiden kanssa innokas älypuhelin-kuvaaja voi leikkiä.

Näyttö on kirkas ja selkeä, eikä siitä keksi mitään huomautettavaa. Sen tarkkuus ei ole kuitenkaan verrattavissa esimerkiksi Samsungin puhelimiin. Näyttö kerää helposti sormenjälkiä, jotka näkyvät erityisen hyvin, kun puhelin on suljettu.

+ Huokea
+ Nopea
+ Runsaasti asetusvaihtoehtoja
+ Hyvä kamera

Katso päivän hinta Huawei Honor 9 -puhelimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

Erinomainen puhelin, josta on vaikea keksiä mitään huonoja puolia. Honor 9 kuuluu ehdottomasti hintaluokkansa parhaimpiin älypuhelimiin.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
HiSilicon Kirin 960
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
5,15"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Liitännät
USB C
Akun kapasiteetti
3200 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.0
Mitat
147.3 x 70.9 x 7.5 mm
Paino
155 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
20 + 12 Mpx
Microsd-korttipaikka
On