Huawei Mate 10 Prossa on erinomainen kaksoiskamera.

Huawei Mate 10 Pro

Yksi tämän hetken parhaimpia Android-puhelimia.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Huawei
9.1

Huawei Mate 10 Pro on yhden suuren älypuhelinsuosikkimme, Mate 9 Pron, seuraaja. Samasta syystä Mate 10 Pro ei tuota kovinkaan suurta yllätystä, sillä se parantaa vain joissakin yksityiskohdissa jo ennestään erinomaista puhelinta.

Mate 10 Pro kuuluu ehdottomasti älypuhelimien huippuluokkaan. Näyttö peittää lähes koko puhelimen etupuolen, joten mitään fyysistä painiketta ei ole, jolla pääsisi palaamaan aloitusnäytölle. Asia hoituu kuitenkin näytöllä olevan kuvakkeen kautta.

Se tarkoittaa valitettavasti myös sitä, että sormenjälkitunnistin on siirretty puhelimen takaosaan. Kun puhelimen lukituksen haluaa avata, pitää puhelimesta ottaa hieman hankala ote, jotta pystyy venyttämään etusormensa sormenjälkitunnistimen päälle. Varsinainen tunnistus tapahtuu kuitenkin nopeasti.

Kamera on yksi Huawein lippulaivamallin valttikorteista. Takaosassa oleva pääkamera on kaksoiskamera, joka on kehitetty yhteistyössä saksalaisen kameravalmistajan Leican kanssa. Kameralla saa otettua todella loistavia kuvia hyvässä valaistuksessa. Kun olosuhteet ovat hieman haasteellisemmat, esimerkiksi kun kuvia otetaan voimakkaassa vastavalossa, pärjää kamera lähes yhtä hyvin kuin perinteinen taskukamera. Lisäksi kamera ottaa hyvälaatuisia ja teräviä kuvia aivan kohteen lähietäisyydeltä. Testissä otettiin esimerkiksi kuva erittäin läheltä tietokoneen näyttöä ja kuvasta pystyi selvästi erottamaan näytön yksittäiset pikselit.

Mate 10 Pro on suuri ja painava puhelin, mikä johtuu muun muassa siitä, että tilaa on annettu kunnon akulle. Jopa päivän rankan käytön jälkeen, johon kuului yli tunnin gps-navigointi, muutama puhelu, podcastin kuuntelu ja kameran toiminnoilla leikkiminen, riitti akusta virtaa yli vuorokaudeksi.

Mate 10 Prosta on poistettu audioliitäntä, joten jos puhelimensa haluaa liittää kaiuttimeen tai kuulokkeisiin, pitää katsella jotain muuta mallia. Puhelimessa ei myöskään ole sd-muistikorttipaikkaa, mutta ei sitä 128 gigatavun tallennustilalla tarvitakaan.

Huawei on saanut aikaiseksi todella hyvän puhelimen, joka päihittää Samsungin ja Sonyn kalleimmat mallit. Huawei Mate 10 Pro on erinomainen valinta, jos haluaa käyttöönsä yhden tämän hetken parhaimmista Android-puhelimista.

+ Erinomainen kamera
+ Hyvä näyttö
– Sormenjälkitunnistimen sijainti

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Huawein uusi lippulaivapuhelin, Mate 10 Pro, kuuluu ehdottomasti Android-puhelimien tämänhetkiseen huippukastiin. Puhelin on varustettu erinomaisella kaksoiskameralla.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
Kirin 970, Octa-core
Muisti
6 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6"
Näytön tarkkuus
1080 x 2160 px
Liitännät
USB type C
Akun kapasiteetti
4000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 8.0
Verkko
Wlan 802.11ac, Bluetooth 4.2
Mitat
154,2 x 74,5 x 7,9 mm
Paino
178 g
Sormenjälkilukija
Takaosassa
Kamera
Takana kaksoiskamera (20 + 12 Mpx), etukamera 8 Mpx
Microsd-korttipaikka
Ei