Näyttö kaartuu puhelimen reunojen yli.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei on tehnyt uutta tekniikkaa sisältävän erinomaisen Android-puhelimen.

tekijä #Puhelimet #Huawei
9.5

Huawein kehitysosastolla on rehkitty oikein urakalla viimeisimmän puhelinmallin kanssa. Huawei Mate 20 Pro -puhelimessa on kaikki tämän päivän älypuhelimelta vaadittavat ominaisuudet – ja vähän päälle.

Puhelin haastaa Applen ja Samsungin huippumallit usealla osa-alueella. Näyttö on erittäin hyvä, ja Huawein oma suoritin huolehtii siitä, että Mate 20 Pro kuuluu nopeimpiin KotiMikron testaamiin puhelimiin.

Mate 20 Pro erottuu kilpailijoistaan kolmoiskamerallaan. Saksalaisen Leican kanssa yhteistyössä toteutettu kolmoiskamera on yksi parhaista, ellei peräti paras tämän hetken kameraratkaisu puhelimessa. Huawein mukaan kamera tunnistaa 1500 erilaista kohdetta, minkä ansiosta kamera löytää aina parhaimmat asetukset, oli tähtäimessä sitten laskettelurinne tai maahan pudonneet syksyn lehdet. Erityisen toimivia ovat muotokuva-asetukset. Kokeiltaessa saatiin hyviä kuvia menemällä lähelle kuvattavaa henkilöä, myös silloin kun valaistusolosuhteet olivat vaikeat.

Näyttö on kookas, mutta sen reunat kaartuvat puhelimen reunojen yli, joten puhelin ei itse asiassa ole niin suuri kuin miltä se vaikuttaa.

Huawei Mate 20 Pro on ensimmäisiä puhelimia, joissa sormenjälkilukija on näytössä, mikä tarkoittaa, että sisään pääsee tökkäämällä peukalon keskelle näyttöä. Toiminto on kätevä, mutta se on jokin verran hitaampi kuin sellainen sormenjälkilukija, joka on asennettu joko kotipainikkeeseen tai puhelimen taakse. Testissä päädyttiin käyttämään kirjautumiseen kasvojentunnistusta, koska se oli nopea tapa, ja samalla pääsi eroon virhetunnistuksista, joita tapahtui useasti sormenjäljen kanssa.

Puhelimessa on reilun kokoinen akku, jonka voi ladata langattomasti. Akku pitää puhelimen vireessä helposti yli päivän ajan. Puhelimella voi myös ladata muita langatonta latausta tukevia puhelimia laittamalla puhelimet päällekkäin ja käynnistämällä langaton lataus Maten asetuksista. Se on vaikuttava toiminto, mutta on eri asia, kuinka paljon siitä lopulta on hyötyä.

Jo totuttuun tyyliin tässäkään puhelimessa ei ole enää kuulokeliitäntää. Sen korvaajana voi käyttää joko bluetooth-kuulokkeita tai puhelimen usb-c-liitäntään laitettavaa sovitinta. Usb-c-liitäntää käytetään myös puhelimen lataamiseen.

Mate 20 Pro -puhelimessa on paikka kahdelle sim-kortille. Toiseen paikkaan voi myös laittaa sim-kortin sijasta muistikortin. Muistikorttina ei voi kuitenkaan käyttää microsd-korttia, sillä Huaweissa käytetään Huawein omaa NM-muistikorttia (nano memory card). NM-kortti on samankokoinen kuin sim-kortti. On tietysti kätevää, että kortit ovat samankokoiset, mutta kuluttajan kannattaa yleensä käyttää tuotteita, jotka tukevat yleisimpiä standardeja. Jos ostaa kalliin NM-muistikortin, voi seuraavaa puhelinta ostaessaan tuntea olevansa pakotettu ostamaan Huawein mallin, jotta kallis NM-muistikortti ei jäisi käyttämättä.

Huawei Mate 20 Pro on kaiken kaikkiaan yksi parhaista KotiMikron testaamista Android-puhelimista. Laite on nopea, sen näyttö on suuri ja upea, siinä on langaton lataus ja huippukamera. Hintakin on sitten sen mukainen, joten ennen lompakon esiin kaivamista voi miettiä, tarvitseeko puhelimen kaikkia uutuustoimintoja.

 

+ Erinomainen kamera
+ Nopea
+ Langaton lataus
– Hidas sormenjälkilukija

 

Lisätietoja Huawei Mate 20 Pro -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Huawei Mate 20 Pro on nappivalinta, jos haluaa Android-huippupuhelimen.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
Huawei Kirin 980
Muisti
6 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,39"
Näytön tarkkuus
3120 x 1440 px
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4200 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 9.0
Verkko
802.11ac
Mitat
157,8 x 72,3 x 8,6 mm
Paino
189 g
Sormenjälkilukija
Näytössä
Kamera
40 + 20 (laajakulma) + 8 (5 x optinen zoom) MP pääkamera, 24 MP etukamera
Microsd-korttipaikka
Huawein NM-muistikortti (nano memory card), max 256 Gt
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Suoritin: 107545, 3D-grafiikka: 106092, Käyttöliittymä 67888, Muisti: 12715, Yhteensä: 294240