Huawei P10

Huawei P10 antaa kovan haasteen kilpailijoiden lippulaivoille.

tekijä #Puhelimet #Huawei
9.3

Kiinalaisella Huaweilla on pitänyt kiirettä viime vuosina. Yhtiö on tuonut markkinoille kaikkeen makuun ja kaikkiin budjetteihin sopivia puhelimia, joiden voidaan laskea kuuluvan samaan luokkaan iPhonen ja Samsung Galaxyn kanssa.

Vaikka Huawei P10 on kilpailijoitaan selvästi edullisempi, se ei eroa laadullisesti paljoakaan Huawein omasta Mate 9 Pro -huippumallista eikä Samsungin ja Applen lippulaivapuhelimista. P10:ssä on erinomainen kamera, erittäin tarkka näyttö ja tyylikäs muotoilu. Lisäksi puhelinta on todella helppo käyttää.

P10-puhelimessa on pelkistetty muotoilu, mutta siitä Huawei tuskin kuulee moitteen sanaa. Puhelinmarkkinoilla, joilla valmistajat kilpailevat siitä, kenellä on komein näyttö ja ärhäkimmän väriset kuoret, pitää olla tarjolla myös ”tavallisen” näköisiä puhelimia.

Puhelimen varustukseen kuuluu Leican kaksoiskamera, jolla saa otettua hyvälaatuisia kuvia. Kamerassa on paljon säätömahdollisuuksia, jotka houkuttelevat kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. Kuvat ovat teräviä, ja niissä on runsaat värit.

Hyvä akkukesto
Akkukesto on erinomainen. Tavallisessa arkikäytössä virtaa riittää vuorokaudesta puoleentoista. Arkikäytöllä tarkoitetaan puheluita, viestejä, sosiaalisen median käyttöä ja kuvaamista. Testauksen aikana P10 saattoi olla valmiustilassa useita vuorokausia, ennen kuin akkua piti taas ladata.

Puhelimen käyttöjärjestelmä on Android Nougat 7.0, joten laite sisältää uusimmat toiminnot. Vaikka Android-järjestelmä ei olisi ennestään tuttu, sitä oppii käyttämään nopeasti. Lisäksi valmistaja on liittänyt mukaan käyttöä helpottavia toimintoja ja ominaisuuksia.

Huawei P10 on hyvä puhelin, joka ei tee suurta numeroa itsestään – missä sen nerous piileekin. P10 sopii käyttäjälle, joka haluaa tehdä puhelimellaan kaikkea, mutta jonka ei tarvitse kerskailla sen hinnalla.

 

+ Tyylikkään pelkistetty muotoilu
+ Tarkka näyttö
+ Kaksoiskamera
+ Pitkä akkukesto

 

Lisätietoja Huawei P10 -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

P10 sopii käyttäjälle, joka haluaa tehdä puhelimellaan kaikkea, mutta jonka ei tarvitse kerskailla sen hinnalla.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
Kirin 960, Octacore 2.4/1.8 GHz
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt (laajennettavissa microSD-kortilla)
Näytön koko
5.1"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Liitännät
Usb-c
Akun kapasiteetti
3200 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.0
Verkko
Lte, wlan 802.11ac 2,4/5 GHz, bluetooth
Mitat
14,5 x 6,9 x 0,7 cm
Paino
145 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
12+20 Mpx Leica-kaksoiskamera, optinen kuvanvakaaja, 2-sävyinen salama; etukamera 8 Mpx
Microsd-korttipaikka
On
Muuta
Kaksi sim-korttipaikkaa, nfc-tuki