Testissä Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Litesta ei välttämättä heti huomaa, että kyseessä on huokea puhelin. Käyttöliittymä saattaa tosin laimentaa intoa.

tekijä #Puhelimet #Huawei
7.2

Huawei P20 Lite on uuden P20-tuotesarjan edullisin malli. Muotoilultaan se muistuttaa sarjan kalliimpia malleja. P20 Lite on yksi huokeimpia puhelimia, joissa näyttö peittää lähes koko laitteen etupuolen.

Näytön yläreunassa on hieman ärsyttävä lovi etukameraa varten. Lovi jakaa mielipiteitä, mutta jos se ei miellytä, voi sen kätkeä asetuksista niin, että ainoastaan ilmoitukset näytetään loven vieressä. Puhelinta käyttäessä tulee kuitenkin sellainen tunne kuin käyttöliittymä ei osaisi ottaa lovea huomioon.

Näytön yläreunassa oleva rajattu alue aiheuttaa sen, että ilmoitukset jäävät usein loven taakse piiloon, sillä kapeampi, kahden ilmoituksen tila tulee nopeasti täyteen.

Puhelimen takakannessa on kaksoiskamera, jolla saa muotokuviin upean bokeh-tehosteen – eli kuvan tausta sumennetaan. Tehoste toimii kohtalaisesti, mutta välillä sumennus tulee vääriin kohtiin, mikä pilaa kuvan. Yleisesti ottaen kaksoiskameralla otetut kuva ovat hyviä mutta eivät erinomaisia.

Akun kapasiteetti on 3000 milliampeerituntia, ja normaalikäytössä akusta riittää virtaa koko päivän tarpeisiin – kuten sopii odottaakin uudelta puhelimelta.

Huawei P20 Liten suoritin ei ole luonnollisestikaan yhtä tehokas kuin kalliimmissa malleissa, mutta se ei ole mikään ongelma, jos puhelinta ei kuormiteta kovin raskailla tehtävillä.

Sen sijaan puhelimen käyttöliittymän kanssa oli ongelmia testauksen aikana, sillä käyttöliittymään on jäänyt turhan paljon vikoja.

Esimerkiksi virtuaalinäppäimistö ei läheskään aina toiminut kuten pitäisi ja lisäksi ohjelmat jumiutuivat näytöllä. Viat voi toki korjata tulevilla päivityksillä, mutta tällä hetkellä ne ovat ongelma, jota on vaikea sivuuttaa.

 

+ Hieno puhelin hintaan nähden
+ Hyvä akkukesto
– Ongelmia käyttöliittymässä

Lisätietoja Huawei P20 Lite -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Huawei P20 Lite on hintaansa nähden erinomainen puhelin, joka sopii useimmille käyttäjille. Toivoa sopii, että Huawei ratkaisee käyttöliittymän ongelmat tulevilla päivityksillä.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
Kirin 659
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
5,8"
Näytön tarkkuus
2280 x 1080 px
Liitännät
Usb-c, kuulokeliitäntä
Akkukesto
Noin yksi päivä
Akun kapasiteetti
3000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 8.0
Mitat
148.6 x 71.2 x 7.4 mm
Paino
145 g
Sormenjälkilukija
Takana
Kamera
16 + 2 Mpx
Microsd-korttipaikka
On