Testissä Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro

Huawein uudessa lippulaivassa yhdistyvät ilmiömäinen kamera ja hyvä akkukesto.

tekijä Peter Skovbjerg Jensen #Puhelimet #Huawei
9.1

P20 Pro on Huawein älypuhelimien uusi huippumalli. Puhelimen muotoilua on arvosteltu siitä, että se muistuttaa liikaa iPhonea, mutta puhelin on kieltämättä komea.

P20 Pron kolme kameraa ovat takaosan toisella laidalla. Takakannessa on miellyttävä päällyste, mutta se kerää herkästi sormenjälkiä. Näyttö peittää lähes koko etupuolen. Näytön alapuolella on sormenjälkilukija ja yläreunassa on lovi, johon on sijoitettu kaiutin ja etukamera.

Näytön yläosan lovi on jakanut mielipiteitä siitä lähtien, kun sellainen ilmestyi iPhone X -puhelimeen. Toiset inhoavat lovea ja toiset rakastavat sitä. Jos lovesta ei pidä, voi sen ”kätkeä” puhelimen asetuksista, jolloin esimerkiksi ilmoitukset ovat mustalla taustalla.

Huawei P20 Pro on ehdottomasti liukkain puhelin, jota olen koskaan testannut. Puhelin istuu hyvin käteen, mutta kun sen laittaa pöydän päälle, se lähtee liukumaan lähes ilman syytä. Monta kertaa latausjohdon paino riittää vetämään puhelimen lattialle.

Liukumisongelma osoitti myös jotain positiivista P20 Prosta. Se osoitti, että puhelin on kestävää tekoa. Puhelin putosi ainakin kuusi kertaa pöydältä lattialle – ja joka kerta pelkäsin pahinta – mutta puhelimessa ei näy naarmuakaan, eikä se vaikuta muutenkaan kärsineen pudotuksista.

P20 Prossa on melunvaimennus, joten taustahäly saadaan poistettua äänikuvasta ja puheluiden ääni kuuluu selkeästi.

Huawei P20 Pron ehdottomasti paras ominaisuus on kamera. Kun takana olevan kolmoiskameran kohdistaa kuvattavaan kohteeseen, käyttää puhelin tekoälyä parhaiden kuva-asetusten määrittämiseen.

Varsinkin hämärässä otetut kuvat esiintyvät edukseen älykkään kuvanvakaimen ansiosta. Tekoälyyn perustuva kuvanvakain tarkentaa yökuvaustilassa otettuja kuvia, ja näin saadaan tarkkoja kuvia myös ilman jalustaa.

Huawei P20 Prolla otetut kuvat ovat huomattavasti parempia kuin näkemilläni muilla puhelinkameroilla otetut kuvat.

Suuren, 4 000 milliampeeritunnin akun ansiosta puhelimessa riittää virtaa vuorokaudeksi, joskus lähes kahdeksikin.

P20 Pro -puhelimessa on mahdollisuus myös kätevään pikalataukseen. Puolessa tunnissa akun varauksen saa 58 prosenttiin, joka riittää päivän käyttötarpeisiin.

 

+ Ilmiömäinen kamera
+ Hyvä akkukesto
+ Kestävä
– Erittäin liukas

Lisätietoja Huawei P20 Pro -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Huawei P20 Pro on hyvä puhelin, jossa on vähän heikkouksia. Varsinkin kamera ja akkukesto tekevät puhelimesta suositeltavan.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
Kirin 970
Muisti
6 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,1"
Näytön tarkkuus
1080 x 2240 px
Liitännät
USB C
Akkukesto
Lähes kaksi päivää
Akun kapasiteetti
4000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 8.1
Mitat
155 x 73,9 x 7,8 mm
Paino
180 g
Sormenjälkilukija
Edessä
Kamera
40 + 20 (mustavalko) + 8 Mpx takana, 24 Mpx edessä
Microsd-korttipaikka
Ei