Huawei P20

Huawei P20

Hyvistä materiaaleista tehty keskikastin puhelin, jossa on erinomainen kamera.

tekijä #Puhelimet #Huawei
7.0

Huawei P20 on pesunkestävä keskikastin puhelin. Se täydentää Huawein P-sarjaa, johon kuuluvat huippumalli P20 Pro ja budjettimalli P20 Lite. Arviot näistä malleista voit lukea Testinurkasta.

P20 tuntuu hyvin tehdyltä laitteelta, ja sillä on mukavasti painoa. Puhelimen kehykset ovat alumiinia, mutta takakansi on tehty lasista. Myös etupuoli on päällystetty lasilla.

Puhelimessa on 5,8 tuuman näyttö. Monien uusien puhelimien tavoin näytön yläosassa on kameralle varattu lovi. Jos lovesta ei pidä, sen saa peitettyä asetuksista mustalla palkilla, jolloin puhelin näyttää perinteisemmältä. Lovella on kiistatta haittapuolensa. Se vie tilaa, joten Ilmoitus-kuvakkeet muuttuvat pienemmiksi, jotta ne mahtuisivat näytölle, ja pienemmät kuvakkeet ovat vaikeammin erotettavissa. Lisäksi suurin osa sovelluksista on optimoitu näytölle, jossa ei ole lovea.

Hyvä kamera

P20:n takaosassa on kaksoiskamera, jolla otetut kuvat ovat upeita ja eloisia. Kameralla saa tallennettua suuren tarkkuuden videoita, hidastusvideoita ja muotokuvia, joiden tausta on sumennettu. Viimeksi mainittu tehoste toimii jotenkuten, mutta esimerkiksi hiusten tunnistaminen on puhelimelle vaikeaa, ja se saattaa johtaa erikoisiin reunuksiin.

Hidastustoiminnolla pystyy melkein pysäyttämään ajan. Toiminnon avulla saa upean näköisiä tallenteita esimerkiksi veden loiskahduksista. Kamera kuuluukin P20-puhelimen hyviin ominaisuuksiin. Sama pätee akkukestoon ja mahdollisuuteen pikaladata puhelin. Pikalataus pitäisi olla vakiona kaikissa puhelimissa.

Joissain asioissa on kuitenkin pakko tehdä kompromisseja, jos hankkii Huawei P20 -puhelimen. Esimerkiksi ohjelmisto tuntuu joltain osin hieman keskeneräiseltä, eikä puhelimessa ole kuulokeliitäntää. Ja toisin kuin monet muut puhelimet, kuten esimerkiksi isoveli P20 Pro, Huawei P20 ei ole vesitiivis.

P20 tarjoaa paljon vastinetta rahalle, mutta se joutuu hintaluokassaan kilpailemaan OnePlus 6 -puhelimen kanssa, joka on sen suurin haastaja. Ennen ostopäätöstä on syytä harkita, kumpi puhelimista vastaa enemmän omia käyttötarpeita.

 

+ Laadukkaat materiaalit
+ Hyvä akkukesto

– Ei kuulokeliitäntää
– Ei langatonta latausta

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Jos ei tarvitse kaikkia uusimpia toimintoja, on Huawei P20 hyvä puhelin hintaansa nähden.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
Huawei Kirin 970
Muisti
4 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
5,8"
Näytön tarkkuus
2244 x 1080 px
Liitännät
Usb type-C
Akun kapasiteetti
3400 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 8.1
Mitat
149,1 x 70,8 x 7,7 mm
Paino
165 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
20 + 12 Mpx takana - 24 Mpx edessä.
Microsd-korttipaikka
Ei