Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro

Erinomaisella kameralla ja hyvällä äänenlaadulla varustettu huippupuhelin.

tekijä #Puhelimet #Huawei
9.6

Huaweilla on kaksi huippupuhelimien sarjaa. Mate-sarjan puhelimissa on keskitytty laitteen nopeuteen, ja Huawei tuo uudet suorittimensa tähän sarjaan.

Toinen sarja panostaa uuteen kamerateknologiaan, ja tähän sarjaan kuuluu Huawein uusi huippupuhelin, P30 Pro.

P30 Prossa on sama suoritin kuin vuonna 2018 ilmestyneessä Mate 20 Pro -mallissa. Se on ihan hyvä ratkaisu, sillä Mate 20 Pro kuuluu testaamistamme puhelimista nopeimpiin.

P30 Pron suurin uudistus löytyy puhelimen takaosasta, jossa on Leican erinomainen neloiskamera. Kameralla pystyy ottamaan upeita kuvia jopa yöaikaan. Lisäksi kuvat ovat hämmästyttävän teräviä jopa silloin, kun puhelimen vain nostaa ylös ja painaa kameran laukaisinta.

Myös muotokuvat kuuluvat P30:n vahvuuksiin. Kamerassa on tunnistin, joka mittaa kohteen etäisyyttä ja syvyyttä, ja jonka avulla kamera pystyy luomaan näyttäviä muotokuvia, joissa tausta on sumennettu mutta kuvauskohde pysyy erittäin tarkkana.

 

Huawei P30 Pro
Yöaikaan otettu kuva Huawei P30 Prolla

 

Näyttö peittää lähes koko puhelimen etupuolen, joten etukamera on mustana pisteenä näytön yläreunan keskellä olevassa lovessa. Siihen ei tule juuri kiinnittäneeksi huomiota, mutta kuvia katsellessa musta lovi saattaa hieman häiritä.

Sormenjälkilukija on integroitu näyttöön. Tekniikka on vielä melko uusi, eikä se toimi optimaalisesti kaikissa puhelimissa. Huawei on kuitenkin saanut sormenjälkilukijan toimimaan P30 Prossa edellisiä malleja nopeammin, vaikka lukija onkin vähän tunnoton. Monet pitävät kuitenkin enemmän kasvojentunnistuksesta, joka avaa puhelimen lukituksen sormenjälkilukijaa vikkelämmin ja varmemmin.

Puhelujen äänenlaatu on hyvä. Äänenlaatu paranee vielä entisestään, kun VoLTE-toiminnon laittaa päälle. VoLTE käsittelee puhelun datana ja siirtää sen mobiilidataverkossa perinteisen puhelukaistan sijasta.

On vaikea ymmärtää, miksi uudet puhelimet tehdään mahdollisimman sileäpintaisiksi. Huawei P30 Pron takapaneeli tuntuu lähestulkoon siltä kuin se olisi tehty teflonista. Jos puhelimen laittaa vähänkään kaltevalle alustalle, laite lähtee pikku hiljaa liukumaan alaspäin. Puhelin oli myös monta kertaa vaarassa pudota istumaan asettuvan testaajan housuntaskusta. Näin liukas puhelin ei ole kovin kätevä, joten laitteeseen on melkein pakko hankkia liukumaton suojus.

Kalliit ja virtasyöpöt puhelimet on nykyään yleensä varustettu suurella akkukapasiteetilla, ja näin on myös Huawei P30 Prossa. Sen akkukapasiteetti on 4200 milliampeerituntia, josta riittää virtaa puhelimen käyttöön koko päiväksi. Puhelimen testauksen aikana akku ei ollut yhtenäkään päivänä vaarassa tyhjentyä, vaikka kameraa, internetiä ja gps-paikannusta käytettiin ahkerasti. Akku latautuu nopeasti mukana tulevalla laturilla, ja puhelin tukee myös langatonta latausta.

Kaiken kaikkiaan Huawei P30 on yksi parhaista tämän hetken puhelimista. Ja jos on erityisen kiinnostunut hyvällä kameralla varustetusta puhelimesta, niin Huawei P30 Prota on vaikea ohittaa.


+ Nopea
+ Erinomainen kamera
– Tunnoton sormenjälkilukija
– Erittäin liukas

Lisätietoja Huawei P30 Pro -puhelimesta saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta Huawei P30 Pro -puhelimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

Huawei P30 Pro kuuluu tämän hetken puhelimien parhaimmistoon. Laite toimii nopeasti, ja sen erinomaisella kameralla saa otettua näyttäviä kuvia myös yöaikaan.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
Huawei Kirin 980 Octa-core
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,47"
Näytön tarkkuus
2340 x 1080 px
Liitännät
Type-C, USB 3.1 GEN1
Akun kapasiteetti
4200mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 9
Verkko
802.11ac (Wi-Fi 5), Bluetooth 5
Mitat
158 x 73,4 x 8,41 mm
Paino
192 g
Sormenjälkilukija
Integroitu näyttöön
Kamera
40 MP (laajakulmalinssi, aukko f/1.6, OIS) + 20 MP (ultralaajakulmalinssi, aukko f/2.2) + 8 MP (teleobjektiivi, aukko f/3.4, OIS), Huawei TOF
Microsd-korttipaikka
Ei, vaan Huawein NM-kortti