Test av Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro

Google kampitti huippupuhelimen.

tekijä Markus Dahlberg #Puhelimet #Huawei
6.9

Huawein uusi huippupuhelin, P40 Pro, tekee vaikutuksen teknisillä tiedoillaan. Harvassa älypuhelimessa on P40 Prota parempi kamera, upeampi näyttö ja yhtä hyvä käyttöliittymä. Mutta ikävä kyllä, puhelimesta puuttuvat kaikki Googlen sovellukset.

P40 Pro muistuttaa edeltäjäänsä, Huawei P30 Prota. Kiiltävällä metallikuorella varustettu P40 Pro tuntuu kuitenkin vankemmalta, ja se onkin P30 Prota kymmenen prosenttia painavampi. Näytössä on pyöristetyt reunat ja lähes olemattomat reunukset, mikä antaa tyylikkään vaikutelman.

Kirkkaassa näytössä on eloisat värit ja hyvä kontrasti. 90 hertsin virkistystaajuus varmistaa tasaisen ja vakaan kuvan kaikissa sovelluksissa. Näyttöön upotettu sormenjälkitunnistin toimii nopeasti ja lähes aina täydellisesti. Vielä paremmin toimii kasvojentunnistus, joka avaa puhelimen hämmästyttävän nopeasti.

P40 Pron suuri myyntivaltti on takaosassa salaman vieressä oleva neloiskamera. 50 megapikselin pääkamerassa on optinen kuvanvakain, ja ISO-arvo on verraton 409600. Lisäksi tarjolla on 40 megapikselin ultralaajakulmakamera, 12 megapikselin kauko-objektiivikamera 5x optisella zoomilla ja 3D-syvyyskamera, jolla saa esimerkiksi sumennettua muotokuvan taustan. Etupuolella on 32 megapikselin kamera automaattitarkennuksella ja IR-syvyyskamera, joilla saa myös selfieihin bokeh-tehosteen.

Erilaisten kameroiden ja puhelimen tekoälyn yhdessä tuottama lopputulos on todella vaikuttava. Puhelimella saa otettua uskomattoman upeita kuvia lähes kaikissa tilanteissa, ja heikoissakin valaistusolosuhteissa otetuista kuvista tulee parempia kuin voisi ikinä kuvitella.

Huawei on optimoinut akkukeston, joten yhdellä latauksella puhelimessa riittää virtaa jopa parin päivän käyttöön. Mukana tulevalla pikalaturilla akun saa ladattua 50 prosenttiin 25 minuutissa. Täyteen lataukseen menee tunti.

Googlen sovelluskauppa puuttuu

Huawei P40 Pro on monessa suhteessa erinomainen puhelin. Siksi onkin harmi, että Huawein ja Googlen yhteistyö on päättynyt. Niinpä P40 Prosta puuttuu Googlen sovelluskauppa, YouTube, Google Maps, Chrome sekä muut Googlen sovellukset ja palvelut.

Huawei on perustanut oman sovelluskaupan, App Galleryn. Se sisältää paljon sovelluksia, mutta suurin osa puhelimessa yleensä olevista sovelluksista kuitenkin puuttuu. P40 Prohon voi siirtää tiettyjä sovelluksia muista puhelimesta Phone Clone -sovelluksen avulla, mutta kun puhelimesta puuttuvat Googlen peruspalvelut, niin monet muutkaan sovellukset eivät toimi. Puhelimeen saatiin asennettua esimerkiksi Firefox-selain, mutta siihen ei saa päivityksiä. Toinen vaihtoehto on ladata sovelluksia suoraan valmistajilta, kuten Facebookilta, mutta ilman Googlen sovelluskauppaa puhelin on vajavainen.


+ Erinomainen kamera
+ Upea näyttö
 Googlen sovellukset puuttuvat

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseuranta.fi-palvelusta.

 

Arvio

Todellinen superpuhelin veitsenterävällä kameratekniikalla ja hyvillä toiminnoilla, mutta Googlen sovellusten puutetta ei voi korvata.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
Huawei Kirin 990 5G
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,58"
Näytön tarkkuus
2640 x 1200 px
Liitännät
Usb-c
Akkukesto
15 t
Akun kapasiteetti
4200 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 10
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mitat
158,2 x 72,6 x 8,95 mm
Paino
209 g
Sormenjälkilukija
Näytössä
Kamera
50 + 40 + 12 + 32 MP (laajakulma, ultralaajakulma, tele, etukamera) + 2x syvyyskamera
Muuta
IP68
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
497660 (AnTuTu)
CPU: 153050
GPU: 172873
MEM: 100635
UX: 71102