Powerknappen med fingeraftrykslæseren sidder ret højt oppe på siden af telefonen, så du skal have en lang tommelfinger eller ændre dit greb for at logge på telefonen.

Motorola Edge 30 Pro

Motorola Edge 30 Pro on kookas ja nopea huippupuhelin edulliseen hintaan – ainakin suhteessa kilpailijoihin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
9.0

Edge 30 Pro on Motorolan versio nopeasta huippupuhelimesta, ja se on hieman edullisempi kuin kilpailijansa. Puhelimessa on yksi tämän hetken nopeimmista prosessoreista, ja sen kyllä huomaa riippumatta siitä, mitä puhelimella tekee.

Näytössä on hyvä ja terävä kuva, jota haittaa vain selfie-kameran musta aukko keskellä puhelimen yläreunaa. Kuvan kontrasti on voimakas ja kirkkaus hyvä, ja kuva on melkein samaa tasoa Samsungin parhaiden puhelinten kanssa.

Akku kestää keskimäärin puolitoista vuorokautta. Se ei ole huono tulos, kun suorituskyky ja nopeasti päivittyvä näyttö otetaan huomioon. Jos näytön virkistystaajuutta vähennetään 144 Hz:n enimmäisarvosta, akun kesto pitenee entisestään.

Meille kuitenkin sopi päivittäinen lataus, koska halusimme nauttia näytön nopeasta päivittymisestä ja sen luomista sujuvista käyttökokemuksista esimerkiksi verkkosivujen sisällön rullatessa näytöllä. Akku latautuu erittäin nopeasti mukana tulevan tehokkaan laturin ansiosta. Itse asiassa lataus kolmesta 50 prosenttiin kesti vain 15 minuuttia. Se on hyvää palvelua. Eihän kaikissa nykypäivän huippupuhelimissa ole edes laturia mukana pakkauksessa!

Pääkameralla saa erinomaisia kuvia päivänvalossa, ja siinä on myös hyvä laajakulmaobjektiivi. Superlähikuvien ottamiseen tarkoitetun makro-objektiivin puuttuminen voi tosin harmittaa, jos puhelinta haluaisi käyttää suurennuslasina. Kun kokeilimme videoiden kuvaamista 8K-tarkkuudella, huomasimme sen vaativan sisäänrakennetulta kuvanvakaimelta hieman liikaa. Välillä tuloksena oli nimittäin melko tärisevää kuvamateriaalia. 4K-tarkkuudella otetut videot näyttivät paremmilta.

Sivulla on vain virtapainike ja keinukytkin, jolla voi lisätä ja vähentää äänenvoimakkuutta. Tämän hintaluokan puhelimissa sormenjälkitunnistin on yleensä rakennettu näyttöön, mutta Edge 30 Pro -mallissa se on virtapainikkeessa. Se ei haittaa, sillä se rekisteröi sormenjäljen nopeasti.


+ Nopea

+ Hyvä hinta

– Ei makrokameraa

Conclusion

Motorola Edge 30 Pro on kookas ja nopea huippupuhelin edulliseen hintaan – ainakin suhteessa kilpailijoihin.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
SM8450 Snapdragon 8 Gen 1
Muisti
12 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,7" OLED
Näytön tarkkuus
1080 x 2400 px
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4.800 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 12
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
16,3 x 7,6 x 0,9 mm
Paino
196 g
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geek Bench 1202 single, 3740 multi, 6200 OpenCL