Telefonens fremtrædende kameraer gør det rigtig godt.

Motorola Edge 30

Motorola Edge 30 Pro on nopea huippupuhelin suhteellisen edulliseen hintaan.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Puhelimet #Motorola
8.8

Motorola Edge 30 Prosta on paljon hyvää sanottavaa. Se on nopea ja avulias, ja siinä on erinomaiset kamerat. Upea näyttö reagoi nopeasti, akku kestää pitkään ja puhelin on kevyt. Jos tietyistä ominaisuuksista suostuu tinkimään, tähän hintaan on vaikea löytää parempaa puhelinta.

Edge 30 Pro vaikuttaa nopealta. Geekbench-vertailusovelluksen nopeusmittaus osoitti 2867. Se on nopea, mutta ei poikkeuksellinen tulos. Mukavasta käyttökokemuksesta voi kiittää pääasiassa näyttöä, jonka virkistystaajuus on 144 Hz. Se on nopeampi kuin mitä silmä näkee, joten visuaalinen elämys on hyvä ja sujuva. Myös puhelimen tuottamaa ääntä on miellyttävä kuunnella. Ääni kuuluu selkeästi ja luonnollisesti, ja mik-rofoni vaimentaa ympäristön melua hyvin.

Molemmat pääkamerat ottavat todentuntuisia kuvia, joiden väritasapaino on neutraali ja kohina vähäistä. Myös yökuvaukset onnistuvat, vaikka kontrastia onkin hämäräkuvissa hieman liikaa. Zoomaus tuo kuviin vähän kohinaa. Kamerasovelluksessa on hyvä Pro-tila, joka antaa jatkuvasti tietoa valosta ja väritasapainosta. Se mahdollistaa myös manuaalisten asetusten käyttämisen.

Edge 30 Pron 4 020 mAh:n akku ei ole erityisen suuri. Silti saimme todeta, että puhelinta voi käyttää kaksi vuorokautta ilman latausta – ja jopa pidempään, jos sitä ei käytetä aktiivisesti. Edge 30 Pro säästää nimittäin virtaa aina kun se on mahdollista.

Hoikassa puhelimessa ei ole tilaa kaikelle. Jäimme kaipaamaan esimerkiksi langatonta latausta ja liitäntää analogisia kuulokkeita varten. Puhelimeen ei voi myöskään asettaa kahta sim-korttia, eikä sitä voi laajentaa SD-kortilla.


+ Nopea
+ Pitkä akkukesto
–  Joitakin toimintoja puuttuu

Conclusion

Motorola Edge 30 Pro on nopea huippupuhelin suhteellisen edulliseen hintaan.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 778G+ 5G
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön tarkkuus
1080 x 2400 pixels,
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4020 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 12
Verkko
5G / WiFi 6e
Mitat
15,9 x 0,74, x 6,8 cm.
Paino
155 g
Kamera
50 megapixel
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2867