Vi er helt pjattede med den skridsikre bagside på Edge 40 Neo.

Motorola Edge 40 Neo

Edge 40 Neossa on monia ominaisuuksia, joita on yleensä vain kalliissa huippupuhelimissa – mutta alle puoleen hintaan.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
9.0

Edge 40 Neo on hintaansa nähden todella hyvä puhelin. Se on kevyt sekä melko nopea, ja siinä on useita ominaisuuksia, joita yleensä näkee vain kalliimmissa malleissa. 

Nykyaikaiset älypuhelimet ovat ulkonäöltään keskenään hämmästyttävän samankaltaisia, kun jostain syystä useimmat valmistajat haluavat luurin takaosan olevan mahdollisimman sileä. Tämä ei välttämättä ole toivottava ominaisuus puhelimessa, josta olet maksanut monta sataa euroa. Siksi on hienoa, että Motorolan mallin takaosassa on pitävämpi pinnoite. Edge 40 Neo -puhelimen takaosan kumipinnoite estää puhelinta luiskahtamasta vaikkapa taskusta tai laturin kaapelin mukana lattialle, jos puhelinta pidetään liukkaalla pinnalla. Reunoilta taipuvan pinnoitteen ansiosta saat  myös sormilla paremman otteen puhelimesta. Lisäksi Edge 40 Neo -puhelimelle on myönnetty korkea IP68-luokitus, joten se on sekä veden- että pölynkestävä.

Nopea lataus

Mukana toimitettaviin lisävarusteisiin kuuluu tervetullut pikalaturi. 68 watin laturilla puhelimen voi ladata tyhjästä täyteen alle tunnissa. Esimerkiksi kolminkertaisesti Motorola Edge 40 Neoon verrattuna maksavan iPhonen mukana ei toimiteta yhtään minkäänlaista laturia, vaan sellainen pitää hankkia luksusluuriin erikseen. Kamera on sama kuin kalliimmassa Edge 40 Prossa, ja sillä saa otettua parempia kuvia kuin useimmilla muilla saman hintaluokan puhelimilla. Ainoastaan videon tallennus on hieman hitaampaa Edge 40 Pro -malliin verrattuna, mutta voit silti tallentaa erinomaisia videoleikkeitä 4K-tarkkuudella 30 kuvan sekuntinopeudella. Sen pitäisi riittää useimmille amatöörivideoita kuvaaville.

Langaton verkko toimii nopealla Wi-Fi 6E -standardilla. Tämä ei ole mitenkään itsestään selvää tämän hintaluokan puhelimessa. Pystyimme lataamaan dataa lähes 700 megabitin sekuntinopeudella, kun yhdistimme puhelimen nopeaan reitittimeen ja valokuituyhteydellä verkkoon.

Joitakin sovelluksia on valmiina, mutta jos et tarvitse esimerkiksi Facebookia tai Tiktokia, voit poistaa ne. Sovelluksia ei olisi toki tarvinnut alkujaankaan, mutta hinta on kohdillaan, joten pieni vaiva on siedettävä.


+ Nopea langaton verkko

+ Iskunkestävä takaosa

– Turhia mainossovelluksia

Conclusion

Edge 40 Neossa on monia ominaisuuksia, joita on yleensä vain kalliissa huippupuhelimissa – mutta alle puoleen hintaan.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Octa-core (2x2.5 GHz Cortex-A78 & 6x2.0 GHz Cortex-A55)
Muisti
12 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,55"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13
Verkko
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.4
Mitat
16 x 7,2 x 0,8 cm
Paino
170 g
Kamera
50 MP, 13 MP ultra, 32 MP selfie
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: 2542