Den smalle kant gør telefonen svær at holde godt fast om.

Motorola Edge 40 Pro

Edge 40 Pro on nopea, ja siinä on monia hyviä toimintoja. Motorolan omat Android-laajennukset toimivat hyvin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
9.1

Motorolalla on laaja valikoima edullisia matkapuhelimia, mutta Edge 40 Pro ei kuulu kyseiseen kategoriaan. Se ei ole aivan halpa, mutta onneksi sen suorituskyky ja ominaisuudet vastaavat hintaa.

Puhelimen voimanlähteenä toimiva prosessori kuuluu kalliiden Android-puhelimien tämän hetken yleisimpiin malleihin, ja se on huikean nopea. Kun puhelimessa on sen lisäksi vielä paljon rammuistia, 5G-yhteys ja Wi-Fi 6E, paljon enempää ei voisi oikein edes toivoa.

Suuressa ja tyylikkäässä lasinäytössä on hieman kaarevat reunat, mikä tekee puhelimesta ylellisen näköisen. Valitettavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että Edge 40 Pron reuna on melko kapea ja puhelimesta voi olla vaikea saada tukevaa otetta. Suojakuori lienee hyvä ostos.

Sormenjälkitunnistin on sijoitettu puhelimen näyttöön. Se ei ole aivan yhtä tehokas kuin Motorolan puhelinten virtapainikkeessa yleensä oleva sormenjälkitunnistin, mutta toisaalta peukalo on helpompi asettaa näytölle riippumatta siitä, onko puhelin oikeassa vai vasemmassa kädessä.

Taustapuoli on hieman karhea, joten rasvaiset sormenjäljet eivät näy pinnassa kovin helposti, ja puhelin on hyvin suojattu myös pölyltä ja vedeltä. Puhelimella on IP68-tiiviysluokitus, joten se ei säikähdä edes pudotusta kylpyammeeseen.

Kameralla saa upeita kuvia useimmissa valaistusolosuhteissa. Optinen kuvanvakain auttaa saamaan terävämpiä kuvia heikossa valossa. Puhelin on niin ohut, että kameramoduuli työntyy hieman ulos taustasta. Koska moduuli on sijoitettu toiselle sivulle, puhelin keikkuu puolelta toiselle, jos sitä yrittää käyttää pöydällä.

Käyttöjärjestelmä on Androidin uusin versio, jota Motorola on täydentänyt omalla erityisellä Moto-sovelluksellaan. Käyttöjärjestelmän ulkoasun ja tärkeimpien asetusten muuttaminen on sen avulla erittäin helppoa. Puhelimella voi hyödyntää myös Motorolan kätevää Liikkeet-toimintoa. Jos puhelinta esimerkiksi ravistaa muutaman kerran, liikkeet sytyttävät salamavalon, ja puhelinta voi käyttää taskulamppuna. Puhelin reagoi liikkeisiin myös silloin, kun näyttö on sammutettu. Toiminto on erittäin kätevä, jos valoa tarvitaan nopeasti. Pakkauksessa on mukana tehokas 125 watin laturi, jolla puhelimen lataaminen täyteen kesti vain puoli tuntia. Jos käytössä on langaton laturi, myös sitä voi käyttää Motorola Edge 40 Pron lataamiseen.

Akun kapasiteetti on hieman heikompi kuin tyypillisessä tämän hintaluokan puhelimessa. Tehokkaan virransäästötoiminnon ansiosta Edge 40 Pron akussa riitti testin aikana kuitenkin virtaa keskimäärin kahdeksi vuorokaudeksi kerrallaan.


+ Tyylikäs näyttö

+ Nopea

+ Älykkäät liiketoiminnot

Conclusion

Edge 40 Pro on nopea, ja siinä on monia hyviä toimintoja. Motorolan omat Android-laajennukset toimivat hyvin.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Snapdragon 8 Gen 2
Muisti
12 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,67"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4.600 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13
Verkko
Wi-Fi 6E
Mitat
16,1 x 7,4 x 0,8 cm
Paino
199 g
Kamera
50 MP, 12 MP (tele), 50 MP (ultrawide), 60 MP (selfie)
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench: Single core 1970, Multi core 5158