Du skal ikke lade dig narre af, at der står "108 MP" ved kameraet. Billedkvaliteten bliver ikke bedre af de mange megapixels.

Motorola Moto Edge 20 Pro

Motorola Edge 20 Prossa ei ole mitään isoja puutteita. Puhelin on hintaansa nähden hyvä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
8.1

Motorola Edge 20 Pro on hintaansa nähden erinomainen puhelin. Sen suorituskyky riittää sekä Androidin että kaikkien sovellusten pyörittämiseen nopeasti ja ongelmitta.

Näytön virkistystaajuudeksi voidaan asettaa 144 Hz. Tämä tekee esimerkiksi pidemmän tekstin selaamisesta miellyttävän ja sujuvan kokemuksen. Valitettavasti korkea virkistystaajuus käyttää paljon virtaa ja tyhjentää akun nopeammin. Päädyimme kytkemään sen pois päältä muutaman testipäivän jälkeen, jotta voisimme varmistaa, että puhelinta voi käyttää täydet 24 tuntia ennen kuin se on ladattava. Sormenjälkilukija toimii nopeasti. Se on virtapainikkeessa eli melko korkealla puhelimen sivulla. Lyhytsormisen voi olla vaikeaa saada peukalo yltämään painikkeelle ja säilyttää samalla hyvä ote puhelimesta. Puhelimen toisella pitkällä sivulla on painike Google Assistantin aktivoimiseen, mutta se on niin ylhäällä, että emme edes yrittäneet ylettyä siihen yhdellä kädellä. Onhan puhelin melko suuri, eikä sille voi mitään, jos toiveena on mahdollisimman suuri näyttö. Edge 20 Pron puolustukseksi on mainittava, että ainakaan se ei ole yhtä painava kuin monet muut puhelimet, joissa on jättikokoinen näyttö.

Kameralla sai erinomaisia kuvia. Tätä puhelinta ei ole suunnattu intohimoisille valokuvauksen harrastajille, mutta useimpia tavallisia käyttäjiä kuvien laatu varmasti tyydyttää. Valokuvia ja videoleikkeitä sekä sovelluksia pystyy tallentamaan runsaasti, sillä Motorola Edge 20 Prossa on huikeat 256 gigatavua tallennustilaa. Se on tämän hintaluokan puhelimelle epätavallisen paljon.


+ Nopea

+ Paljon tilaa datalle

– Vaikea ylettyä painikkeisiin

Conclusion

Motorola Edge 20 Prossa ei ole mitään isoja puutteita. Puhelin on hintaansa nähden hyvä.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Snapdragon 870 5G
Muisti
12 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
6,7"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
16,3 x 7,6 x 0,8 cm
Paino
185 g
Kamera
108 MP, 8 MP tele, 16 MP ultravid, 32 MP selfie
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench: 971 single core, 3023 multi core,