Moto G200 er en stor telefon, især i højden.

Motorola Moto G200 5G

Moto G200 on kookas puhelin, jossa on hyvä kamera. Se on edulliseen hintaansa nähden erinomainen valinta.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Puhelimet #Motorola
9.5

Motorola Moto G200 on kookas puhelin, joka toimii hyvin kaikilla tärkeimmillä osa-alueilla. Erityisesti kamera tekee vaikutuksen. Kaikkia kalliimpien puhelinten ominaisuuksia siinä ei ole, mutta hyväksi kohtuuhintaiseksi puhelimeksi se on mainio valinta.

Moto G200 on leveä ja korkea, joten siinä on tilaa kuvakkeille, näppäimistölle ja videoille. Näyttö reagoi salamannopeasti, ja kaikki toimii tasaisesti ja ennakoitavasti. Hyvä käyttökokemus johtuu tietenkin upeasta Snapdragon 888 -prosessorista, jonka virkistystaajuus on peräti 144 Hz.

Mikrofoni on varsin hyvä puhelimessa puhuttaessa. Kunhan yhteys on kunnossa, sekä oma että puhekumppanin ääni kuuluvat selkeästi.

Puhelimen pääkameralla saa vaikuttavia 12 megapikselin valokuvia. Kuvien värit ovat luonnollisia, ja digitaalisen jälkikäsittelyn jäljet ovat minimaalisia. Hyvä tulos saavutetaan pienentämällä alkuperäistä 108 megapikselin kokoa, jolla halukkaat voivat myös kuvata.

Etukamera toimii hyvin useimmissa tilanteissa. Heikossa valossa tekoäly tasoittaa kohinaa, ryppyjä ja muita haittapuolia. Tulos näyttää hieman keinotekoiselta, mutta ei ole suoranaisesti häiritsevä. Pääkamera toimii erinomaisesti hämärässä, jos kuvaajalla on malttia odottaa pitkää valotusaikaa.

Käyttöjärjestelmänä on hieman iäkäs Android 11, ja käyttöliittymässä on joitakin erikoisominaisuuksia. Ohjeissa kerrotaan lisää tapoja valita ja siirtää kohteita näytöllä. Ylimääräisten sormiliikkeiden oppiminen vaatii hieman totuttelua, mutta harjoitteluun panostaminen on pitkällä aikavälillä kannattava satsaus.

Mukana toimitettavan laturin teho on Motorolan mukaan 33 wattia. Oma mittauksemme näytti 28 wattia eli hieman vähemmän, mutta silläkin puhelin latautuu tyhjästä lähes täyteen tunnissa. Akku riittää ahkerassakin käytössä koko päiväksi. Kaipasimme vain mahdollisuutta langattomaan lataukseen.

Vanhan koulukunnan ääniharrastajat kaivannevat myös kuulokeliitäntää, sillä Moto G200 edellyttää Bluetoothia tai USB-C-liitäntää. Dolby Atmos -tekniikka takaa erityisen voimakkaan äänentoiston peleissä ja elokuvissa, joissa sitä käytetään.

Plus / minus
+ Hyvä suorituskyky ja nopea näyttö
+ Hyvät kamerat
– Ei langatonta latausta

Conclusion

Moto G200 on kookas puhelin, jossa on hyvä kamera. Se on edulliseen hintaansa nähden erinomainen valinta.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 888+ 2.84 GHz
Näytön tarkkuus
2460 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
Wi-Fi 6E
Mitat
7,5 x 0,9 x 16,8 cm
Paino
202 g
Kamera
108 Mpixel
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2734