Fingeraftrykslæseren gemmer sig bag cirklen med Motorola-logoet.

Motorola Moto G30

Moto G30 ei ehkä ole maailman paras puhelin, mutta sen saa edulliseen hintaan, näyttö on suuri ja akku kestää pitkään.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
7.0

Hinta on Motorolan Moto G30 -budjettipuhelimen houkuttelevin ominaisuus, sillä puhelin ei ole erityisen nopea ja näyttö on heikonlainen.

Erittäin edullisen hinnan vuoksi odotukset eivät voi olla turhan korkealla, mutta Moto G30:ssä on myös monia hyviä ominaisuuksia.

Akussa on virtaa peräti 5 000 mAh, ja koska Moto G30 ei kuluta sitä yhtä paljon kuin nopeammat puhelimet, akku myös kestää pitkään. Pystyimme käyttämään puhelinta keskimäärin kaksi vuorokautta ennen kuin jouduimme lataamaan sen uudelleen. Näyttö on kokonaiset 6,5 tuumaa, mutta sen kuvanlaatu on kaukana parhaista. Kontrasti on laimeampi ja värit toistuvat paljon huonommin kuin kalliimpien puhelimien OLED-näytöillä. Lisäksi näyttöä on katsottava suoraan. Jos puhelin on pöydällä ja näyttöä katsoo viistosta kulmasta, kuvasta tai tekstistä on vaikea saada selvää.

Useimmat lienevät tyytyväisiä kameran kuviin, mutta ero esimerkiksi muutaman vuoden takaiseen Huawei P30 -puhelimeen on valtava. Otimme sillä vertailun vuoksi kuvia samoista kohteista, ja Moto G30:n kuvissa oli selvästi enemmän kohinaa, etenkin heikossa valaistuksessa.

Puhelimen takaosa on muovia, eikä se tunnu kädessä yhtä ylelliseltä kuin muiden puhelinten lasipinta. Toisaalta se ei ole myöskään liian sileä, ja Moto G30 istuu varmasti kädessä. Kameran lisäksi takana on sormenjälkitunnistin. Se ei ole kovin nopea, mutta se luki sormenjäljen ensimmäisellä yrityksellä jokaisella kerralla. Lukija on sijoitettu juuri sopivalle korkeudelle. Siihen ylettyy helposti etusormella, kun puhelimesta pitää kiinni yhdellä kädellä.

Nyt kun puhelimen kaikki vähemmän hyvät ominaisuudet on listattu, pitää toki myös todeta, että kaiken kaikkiaan Moto G30 on käyttökelpoinen Android-puhelin hyvään hintaan. Sillä voi tehdä samat asiat kuin kolme kertaa kalliimmalla puhelimella. On vain hyväksyttävä, että toiminnot eivät välttämättä ole ihan yhtä sujuvia.

 


+ Pitkä akunkesto

+ Edullinen hinta

– Nykivä käyttökokemus

– Heikkolaatuinen näyttö

Arvio

Moto G30 ei ehkä ole maailman paras puhelin, mutta sen saa edulliseen hintaan, näyttö on suuri ja akku kestää pitkään.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Snapdragon 662
Muisti
4 GB
Tallennustila
128 GB
Näytön koko
6,5"
Näytön tarkkuus
1600 x 720 px
Liitännät
USB C
Akkukesto
2 päivää
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mitat
165,2 x 75,7 x 9,1 mm
Paino
200 gr
Sormenjälkilukija
Kyllä, puhelimen takakannessa
Kamera
64 MP, 8 MP (ultra wide), 2 MP (macro), 13 MP (frontkamera)
Microsd-korttipaikka
Kyllä