Bagsiden er fremstillet i plastik, så du har et godt greb om telefonen – også når du ikke bruger det medfølgende silikonecover.

Motorola Moto G51 5G

Moto G51 5G -puhelimessa saat 5G:n ja ­valtavan näytön edullisessa paketissa, mutta ­muutama seikka heikentää puhelimen laatua.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
7.4

Moto G51 on edullinen puhelin, jossa on valtava näyttö. 6,8 tuuman näyttö on lähes pienen tablettitietokoneen kokoinen, ja suurimmillakin käsillä on vaikeuksia yltää näytön yläreunaan yhdellä kädellä. Sormenjälkilukija sijaitsee myös korkealla puhelimen sivulla, joten Moto G51 soveltuu parhaiten käyttöön suurempiin käsiin. Äänenvoimakkuuspainike ja Google Assistant -painike ovat tätä vieläkin korkeammalla, joten sinun on muutettava otettasi puhelimesta, jotta yllät painikkeisiin asti.

Moto G51:n näyttö ei ole parasta mahdollista laatua. Näytön mustat alueet ovat hieman harmaita, joten sen kontrasti ei myöskään ole paras mahdollinen. Toisaalta näytön virkistystaajuus on korkea, 120 Hz, joten varsinkin peligrafiikat päivittyvät sulavasti ja vaivatta.

Nopeasti on huomattavissa, ettei puhelimen suoritin selvästikään ole nopein mahdollinen. Puhelimella on taipumus nykiä hieman esimerkiksi Google Maps -kartan satelliittikarttaa siirrettäessä. Vastapainona Moto G51 -mallissa on tehokas akku, ja testijakson aikana käytimme sitä keskimäärin lähes kaksi vuorokautta samalla latauksella. Puhelimen suuri näyttö ja hyvänkokoinen, painava akku tarkoittavat, että Moto G51 ole painoltaan kovin kevyt. Puhelimen pitely käsissä pitkään kerrallaan voi lopulta väsyttää sormia.

Akun suuri kapasiteetti ja puhelimen mukana tuleva, tarkoitukseen hieman alimitoitettu laturi aiheuttavat, että Moto G51:n lataaminen kestää melko kauan. Puhelimen lataaminen tyhjästä sataan prosenttiin kesti yli 2,5 tuntia, joten lataamista varten täytyy varata oma aikansa.

Takaosan kameramoduulissa on kolme linssiä, jotka yhdessä tarjoavat kuvanlaadun, johon useimmat ovat tyytyväisiä. Etupuolen selfiekamera on syyllinen näytön yläosan keskellä olevaan melko suureen mustaan aukkoon. Tätä emme olisi kaivanneet – tai olisimme ainakin siirtäneet kameran vähemmän näkyvään paikkaan, kuten aivan näytön reunaan.


+ Suuri näyttö

+ Tehokas akku

– Heikko prosessori

Conclusion

Moto G51 5G -puhelimessa saat 5G:n ja ­valtavan näytön edullisessa paketissa, mutta ­muutama seikka heikentää puhelimen laatua.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Snapdragon 480+
Muisti
4 GB
Tallennustila
64 GB
Näytön koko
6,8"
Näytön tarkkuus
2400 x 1080 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 11
Verkko
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Mitat
17,05 x 7,65 x 0,91 cm
Paino
208
Kamera
50 MP, 8 MP (ultravid), 2 MP (makro), 13 MP (selfie)
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench: 1696