Der er en god lydkvalitet i samtaler, og de brede kanter giver et godt greb om telefonen.

Motorola Moto g53

Moto g53 ei ole huono puhelin, mutta siitä huomaa, että hinta on pidetty alhaisena muutamilla kompromisseilla.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Motorola
6.9

Motorolan uudesta Moto g53 -älypuhelimesta on paljon hyvää sanottavaa. Parasta siinä on ehdottomasti hinta, joka on todella alhainen täysin käyttökelpoisesta älypuhelimesta. Moto g53:ssa on suuri näyttö, jonka virkistystaajuus on peräti 120 Hz. Se saa pitkät tekstit ja monikohtaiset valikot rullaamaan näytöllä sujuvasti ilman nykimistä. Kontrasti on sen sijaan hieman puutteellinen. Näyttötekniikasta on selvästi pitänyt tinkiä, koska puhelimen hinta on täytynyt jollain konstilla saada pysymään edullisena. Kalliimmissa puhelimissa käytetään OLED-näyttöjä, joissa jokainen näytön pikseli voidaan kytkeä päälle ja pois päältä erikseen, mutta Moto g53:ssa on tavallinen LCD-näyttö. Se tarkoittaa, että koko näyttö on taustavalaistu. Käytännössä tämä saa täysin mustiksi tarkoitetut näytön alueet näyttämään harmailta.

Puhelimen prosessori ei kuulu markkinoiden nopeimpiin, mutta pelkällä aloitusnäytöllä liikuttaessa sitä ei huomaa. Paljon grafiikkaa ja videoita sisältävillä raskailla verkkosivustoilla sisällön ”sulattelemiseen” kuluu hetken aikaa. Ongelmia ei kuitenkaan ilmennyt sähköpostin, kalenterin ja muiden tavallisten sovellusten käyttämisessä.

Mukana toimitettavan laturin teho on 10 wattia, ja akun lataaminen täyteen kestää muutaman tunnin. Muissa saman akkukapasiteetin puhelimissa mittaamamme latausajat ovat olleet vain noin 25 minuuttia. 

Sormenjälkilukija on piilotettu puhelimen sivussa olevaan virtapainikkeeseen, ja vaikka lukija ei reagoi kovin nopeasti, se on ainakin tarkka. Testaajan sormenjäljen se rekisteröi joka kerta virheettömästi. Se on hyvä saavutus. 

Moto g53 -puhelinta ei kannata hankkia valokuvaamiseen. Kameran laatu on siedettävä, mutta kehumista siinä ei juuri ole. 50 megapikselin kuvakennon ei saa antaa hämätä, sillä kuvista näkee selvästi, että ne on otettu matkapuhelimen kameralla. Hämärässä otetut kuvat ovat hyvin rakeisia ja värit sekoittuvat toisiinsa suuriksi yksivärisiksi kokonaisuuksiksi. Puhelimen kameraa testatessamme olimme täysin tyytyväisiä vain täydessä päivänvalossa otettuihin kuviin.


+ Nopea näytön päivitys

+ Suuri näyttö

– Kehno kamera

Conclusion

Moto g53 ei ole huono puhelin, mutta siitä huomaa, että hinta on pidetty alhaisena muutamilla kompromisseilla.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Snapdragon 480+
Muisti
4 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,5"
Näytön tarkkuus
1600 x 720 pixels
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
5.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 13
Verkko
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Mitat
16,27 x 7,47 x 0,82 cm
Paino
183 g
Kamera
50 MegaPixels
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
Geekbench 6: 735 single-core, 1726 Multi-core